Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη
Μόλις το 39% των Ουκρανών υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου

Δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) δείχνει ότι μόλις το 39% των Ουκρανών πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια του έθνους, ενώ το 42% πιστεύει ότι στο σημερινό περιβάλλον μια διευθέτηση μέσω εγγυήσεων ασφαλείας μπορεί να είναι αποδεκτή. Η δημοσκόπηση του KIIS ρώτησε 2.000 άτομα εάν θα ήταν αποδεκτό να μην ενταχθούν στη συμμαχία εάν η Ουκρανία λάμβανε αντ’ αυτού εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 18 Μαΐου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή με βάση ένα τυχαίο δείγμα αριθμών κινητών τηλεφώνων σε όλη τη χώρα, εκτός από την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό που φτάνει στο 19% των ερωτηθέντων δεν είχε γνώμη ή δεν συμφωνούσε με καμία από τις επιλογές.

Η Ρωσία αντιτάχθηκε στο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία και ανέφερε τη δυνατότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της εισβολής της πριν από τρεις μήνες. Το Κίεβο εργάζεται για την ένταξη στη συμμαχία εδώ και χρόνια.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της, η πιθανότητα η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να αναβάλει τη διαδικασία έχει τεθεί σε συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η ετοιμότητα του πληθυσμού να εγκαταλείψει την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αντ’ αυτού να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι μικρότερη στη δυτική πλευρά της χώρας όπου και υποστηρίζεται από το 35% του πληθυσμού και πολύ μεγαλύτερη στις ανατολική πλευρά της χώρας όπου υποστηρίζεται από το το 50% του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι 46% στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και μόλις 25% στα ανατολικά της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rsz_edl_logo1
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić
Στρασβούργο, 26.09.2023: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη της γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας της Ευρώπης.
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić
μουσική
Πανελλαδικές: Ρεπερτόριο του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» - Τι αλλάζει
Ρεπερτόριο του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» από τις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής
Πανελλαδικές: Ρεπερτόριο του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» - Τι αλλάζει
EKTAKTO
Σοκ στην Άρτα: Ο 38χρονος σκότωσε τον πατέρα του - «Τον χτύπησα με μία πέτρα στο κεφάλι»
«Τον χτύπησα με μία πέτρα στο κεφάλι» – Η ομολογία του 38χρονου που σκότωσε τον πατέρα του
Σοκ στην Άρτα: Ο 38χρονος σκότωσε τον πατέρα του - «Τον χτύπησα με μία πέτρα στο κεφάλι»
μακρη θεσσαλια
Θεσσαλία: Η Ζ. Μακρή σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Η Υφυπουργός Παιδείας μετέβη στη Λάρισα για να λάβει επικαιροποιημένη ενημέρωση από την κα Ζιάκα και τα στελέχη εκπαίδευσης σχετικά με την υλοποίηση...
Θεσσαλία: Η Ζ. Μακρή σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης