Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη
Μόλις το 39% των Ουκρανών υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου

Δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) δείχνει ότι μόλις το 39% των Ουκρανών πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια του έθνους, ενώ το 42% πιστεύει ότι στο σημερινό περιβάλλον μια διευθέτηση μέσω εγγυήσεων ασφαλείας μπορεί να είναι αποδεκτή. Η δημοσκόπηση του KIIS ρώτησε 2.000 άτομα εάν θα ήταν αποδεκτό να μην ενταχθούν στη συμμαχία εάν η Ουκρανία λάμβανε αντ’ αυτού εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 18 Μαΐου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή με βάση ένα τυχαίο δείγμα αριθμών κινητών τηλεφώνων σε όλη τη χώρα, εκτός από την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό που φτάνει στο 19% των ερωτηθέντων δεν είχε γνώμη ή δεν συμφωνούσε με καμία από τις επιλογές.

Η Ρωσία αντιτάχθηκε στο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία και ανέφερε τη δυνατότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της εισβολής της πριν από τρεις μήνες. Το Κίεβο εργάζεται για την ένταξη στη συμμαχία εδώ και χρόνια.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της, η πιθανότητα η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να αναβάλει τη διαδικασία έχει τεθεί σε συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η ετοιμότητα του πληθυσμού να εγκαταλείψει την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αντ’ αυτού να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι μικρότερη στη δυτική πλευρά της χώρας όπου και υποστηρίζεται από το 35% του πληθυσμού και πολύ μεγαλύτερη στις ανατολική πλευρά της χώρας όπου υποστηρίζεται από το το 50% του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι 46% στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και μόλις 25% στα ανατολικά της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα