ειδική αγωγή σεμινάριο
Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη
Μόλις το 39% των Ουκρανών υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου

Δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) δείχνει ότι μόλις το 39% των Ουκρανών πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια του έθνους, ενώ το 42% πιστεύει ότι στο σημερινό περιβάλλον μια διευθέτηση μέσω εγγυήσεων ασφαλείας μπορεί να είναι αποδεκτή. Η δημοσκόπηση του KIIS ρώτησε 2.000 άτομα εάν θα ήταν αποδεκτό να μην ενταχθούν στη συμμαχία εάν η Ουκρανία λάμβανε αντ’ αυτού εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 18 Μαΐου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή με βάση ένα τυχαίο δείγμα αριθμών κινητών τηλεφώνων σε όλη τη χώρα, εκτός από την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό που φτάνει στο 19% των ερωτηθέντων δεν είχε γνώμη ή δεν συμφωνούσε με καμία από τις επιλογές.

Η Ρωσία αντιτάχθηκε στο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία και ανέφερε τη δυνατότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της εισβολής της πριν από τρεις μήνες. Το Κίεβο εργάζεται για την ένταξη στη συμμαχία εδώ και χρόνια.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της, η πιθανότητα η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να αναβάλει τη διαδικασία έχει τεθεί σε συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η ετοιμότητα του πληθυσμού να εγκαταλείψει την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αντ’ αυτού να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι μικρότερη στη δυτική πλευρά της χώρας όπου και υποστηρίζεται από το 35% του πληθυσμού και πολύ μεγαλύτερη στις ανατολική πλευρά της χώρας όπου υποστηρίζεται από το το 50% του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι 46% στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και μόλις 25% στα ανατολικά της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Power Pass: Ξεκίνησαν Επιτέλους οι πληρωμές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

φοιτητικό συλλαλητήριο Προπύλαια
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Vid/Pics)
Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Vid/Pics)
nosokomeio meth
Μελέτη - κόλαφος από Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λόγω κορονοϊού
Όλοι σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού που βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ πέθαναν, σύμφωνα με νέα μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα - Εκτεθειμένη η...
Μελέτη - κόλαφος από Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λόγω κορονοϊού
Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς
«Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς», δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος - «Κυνηγητό φοιτητών από...
Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς