evaggelismos giatroi
Aris Oikonomou/SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ζητά η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ζητά η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο των εκπαιδευτικών, «πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί "απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς" και "απείθειας" προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Η "απείθεια" και η "απρεπής συμπεριφορά" συνίσταντο στο ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας».

Αναλυτικά η καταγγελία της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας:

Καταγγέλλουμε την απόλυση του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι η εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που είναι εκ θέσεως αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσχήματα σχετικά με τους λόγους της απόλυσης. Ο Διοικητής, σε μια κατάφωρη ενέργεια κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο να κρίνει "ποιος χωράει".

Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Η «απείθεια» και η «απρεπής συμπεριφορά» συνίσταντο στο ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και τη συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης