Εκπαίδευση
«Κανείς δεν μπορεί μα μας υποχρεώσει στη δημοσιοποίηση του έργου που έχει παραχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων» λένε οι εκπαιδευτικοί

Δεν προκύπτει υπηρεσιακή υποχρέωση ως προς τη συμπλήρωση και αποστολή του ερωτηματολογίου του ΙΕΠ που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για την αποτίμηση της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Για τον λόγο αυτό καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αγνοήσουν το ερωτηματολόγιο, καθώς πρόκειται για  μια μορφή αξιολόγησης του σχολείου και τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί μα μας υποχρεώσει στη δημοσιοποίηση του έργου που έχει παραχθεί στα Ε.Δ.» και πως «η όποια αποτίμηση και απολογισμός για το μάθημα των Ε.Δ., όπως και για όλα τα άλλα μαθήματα, γίνεται στα πλαίσια της παιδαγωγικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων που γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και παραμένει μέσα στο σχολείο».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» αναφορικά με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τα εργαστήρια δεξιοτήτων που έστειλε το Υπ. Παιδείας:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

το ερωτηματολόγιο του ΙΕΠ που έστειλε το Υπ. Παιδείας στα σχολεία για την αποτίμηση της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Ε.Δ.) για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι ένα κλασικό ερωτηματολόγιο ευρωπαϊκού προγράμματος που εστιάζει κυρίως στο πρόγραμμα και όχι στο περιεχόμενο.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι υπηρεσιακή μας υποχρέωση να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στο Υπ. Παιδείας.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να το αγνοήσουν, αφού επί της αρχής είναι μια μορφή αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, ενάντια στην οποία δίνει τη μάχη ο κλάδος.

Κανείς δεν μπορεί μα μας υποχρεώσει στη δημοσιοποίηση του έργου που έχει παραχθεί στα Ε.Δ.

Η όποια αποτίμηση και απολογισμός για το μάθημα των Ε.Δ., όπως και για όλα τα άλλα μαθήματα, γίνεται στα πλαίσια της παιδαγωγικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων που γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και παραμένει μέσα στο σχολείο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει τοποθετηθεί συνολικά για τα Ε.Δ. με το 400ό Ενημ./25-9-2021 (βλ. https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli/enim-2019-2021/2702-400-2592021/file) που ισχύσει στο ακέραιο.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4