askt kalon texnon
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και από τους διοικητικούς της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών - «Προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων»

Κατά το νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ τάσσεται και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας «προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων».

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του «προβληματικού νομοσχεδίου» και απαιτεί επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, «με καθεστώς ισοτιμίας».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για το, υπό διαβούλευση, νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για τις εξαιρετικά αρνητικές διατάξεις σε ζητήματα διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ και για την πλήρη απαξίωση του ρόλου των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την πολύπλευρη περιθωριοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου διακρίνεται για τις προβληματικές του διατάξεις που καταργούν τις όποιες προηγούμενες προσπάθειες διοικητικής στήριξης των αυτοδιοίκητων και πολύπαθων πανεπιστημίων της χώρας. Συγχρόνως το αυτοδιοίκητο απειλείται. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου-πλαισίου, δημοσιοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και χωρίς τη συμπερίληψη των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ της χώρας στον όποιο προηγούμενο διάλογο για την εκπόνηση του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ της χώρας, στον 21ο αιώνα, διακρίνονται από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο τους, την εξειδίκευση και κατάρτιση τους στα ζητήματα που αφορούν ειδικά τα ΑΕΙ, καθώς και για το σημαντικό ρόλο τους στη διοικητική συνέχεια των δημοσίων πανεπιστημίων και πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαβούλευση, στην περίοδο αυτή, είναι προσχηματική και δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου και την επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, με καθεστώς ισοτιμίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλάτι
Ένα κουταλάκι λιγότερο αλάτι την ημέρα: Μικρή αλλαγή, μεγάλη διαφορά για την καρδιά
Μόλις μια μικρή μείωση στην καθημερινή κατανάλωση αλατιού μπορεί να ρίξει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και να προλάβει την υπέρταση
Ένα κουταλάκι λιγότερο αλάτι την ημέρα: Μικρή αλλαγή, μεγάλη διαφορά για την καρδιά
9 «αθώες» καθημερινές συνήθειες που αφαιρούν χρόνια ζωής
Η απλή καθημερινή συνήθεια που σώζει ζωές
Το πλύσιμο των χεριών μπορεί να μειώσει δραματικά θανατηφόρες λοιμώξεις – Τι τονίζει το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO)
Η απλή καθημερινή συνήθεια που σώζει ζωές
παστίτσιο
Παστίτσιο: Τα μυστικά των σεφ για την τέλεια μπεσαμέλ, τον ιδανικό κιμά και το σωστό ψήσιμο
Τέσσερις κορυφαίοι Έλληνες μάγειρες αποκαλύπτουν τι κάνει το παραδοσιακό παστίτσιο αξεπέραστο
Παστίτσιο: Τα μυστικά των σεφ για την τέλεια μπεσαμέλ, τον ιδανικό κιμά και το σωστό ψήσιμο