askt kalon texnon
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και από τους διοικητικούς της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών - «Προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων»

Κατά το νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ τάσσεται και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας «προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων».

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του «προβληματικού νομοσχεδίου» και απαιτεί επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, «με καθεστώς ισοτιμίας».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για το, υπό διαβούλευση, νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για τις εξαιρετικά αρνητικές διατάξεις σε ζητήματα διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ και για την πλήρη απαξίωση του ρόλου των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την πολύπλευρη περιθωριοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου διακρίνεται για τις προβληματικές του διατάξεις που καταργούν τις όποιες προηγούμενες προσπάθειες διοικητικής στήριξης των αυτοδιοίκητων και πολύπαθων πανεπιστημίων της χώρας. Συγχρόνως το αυτοδιοίκητο απειλείται. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου-πλαισίου, δημοσιοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και χωρίς τη συμπερίληψη των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ της χώρας στον όποιο προηγούμενο διάλογο για την εκπόνηση του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ της χώρας, στον 21ο αιώνα, διακρίνονται από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο τους, την εξειδίκευση και κατάρτιση τους στα ζητήματα που αφορούν ειδικά τα ΑΕΙ, καθώς και για το σημαντικό ρόλο τους στη διοικητική συνέχεια των δημοσίων πανεπιστημίων και πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαβούλευση, στην περίοδο αυτή, είναι προσχηματική και δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου και την επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, με καθεστώς ισοτιμίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Αλλαγές σε δρομολόγια και ωράρια στη Γραμμή 2 – Πλήρης λίστα με τελευταίες αναχωρήσεις και εναλλακτικές μετακινήσεις
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Μηχανογραφικό 2025. Πίνακας με χέρι
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
«Αυτό που συνέβη και έφερε την εκτίναξη του αριθμού των κοινών Τμημάτων ήταν η καθιέρωση της ΕΒΕ, που ερήμωσε τα περιφερειακά, κυρίως, ΑΕΙ»
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
προσφυγικα
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Διπλή απεργία πείνας από κατοίκους των Κατειλημμένων Προσφυγικών – Ζητούν ακύρωση της ανάπλασης και παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας