askt kalon texnon
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και από τους διοικητικούς της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών - «Προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων»

Κατά το νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ τάσσεται και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας «προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων».

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του «προβληματικού νομοσχεδίου» και απαιτεί επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, «με καθεστώς ισοτιμίας».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για το, υπό διαβούλευση, νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για τις εξαιρετικά αρνητικές διατάξεις σε ζητήματα διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ και για την πλήρη απαξίωση του ρόλου των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την πολύπλευρη περιθωριοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου διακρίνεται για τις προβληματικές του διατάξεις που καταργούν τις όποιες προηγούμενες προσπάθειες διοικητικής στήριξης των αυτοδιοίκητων και πολύπαθων πανεπιστημίων της χώρας. Συγχρόνως το αυτοδιοίκητο απειλείται. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου-πλαισίου, δημοσιοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και χωρίς τη συμπερίληψη των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ της χώρας στον όποιο προηγούμενο διάλογο για την εκπόνηση του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ της χώρας, στον 21ο αιώνα, διακρίνονται από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο τους, την εξειδίκευση και κατάρτιση τους στα ζητήματα που αφορούν ειδικά τα ΑΕΙ, καθώς και για το σημαντικό ρόλο τους στη διοικητική συνέχεια των δημοσίων πανεπιστημίων και πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαβούλευση, στην περίοδο αυτή, είναι προσχηματική και δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου και την επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, με καθεστώς ισοτιμίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς