askt kalon texnon
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και από τους διοικητικούς της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών - «Προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων»

Κατά το νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ τάσσεται και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας «προσχηματική διαβούλευση» που «δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων».

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του «προβληματικού νομοσχεδίου» και απαιτεί επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, «με καθεστώς ισοτιμίας».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για το, υπό διαβούλευση, νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για τις εξαιρετικά αρνητικές διατάξεις σε ζητήματα διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ και για την πλήρη απαξίωση του ρόλου των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την πολύπλευρη περιθωριοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου διακρίνεται για τις προβληματικές του διατάξεις που καταργούν τις όποιες προηγούμενες προσπάθειες διοικητικής στήριξης των αυτοδιοίκητων και πολύπαθων πανεπιστημίων της χώρας. Συγχρόνως το αυτοδιοίκητο απειλείται. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου-πλαισίου, δημοσιοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και χωρίς τη συμπερίληψη των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ της χώρας στον όποιο προηγούμενο διάλογο για την εκπόνηση του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ της χώρας, στον 21ο αιώνα, διακρίνονται από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο τους, την εξειδίκευση και κατάρτιση τους στα ζητήματα που αφορούν ειδικά τα ΑΕΙ, καθώς και για το σημαντικό ρόλο τους στη διοικητική συνέχεια των δημοσίων πανεπιστημίων και πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαβούλευση, στην περίοδο αυτή, είναι προσχηματική και δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου και την επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, με καθεστώς ισοτιμίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας