Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Έρχονται κλιμακωτό ωράριο & τεστ
Δράσεις στη μνήμη του μικρού μαθητή Μάριου, πέντε χρόνια μετά το χαμό του από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του - Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ «Σωκράτης»

Πέντε χρόνια πέρασαν από τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου-Δημήτριου από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του. Ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης», στη μνήμη του μαθητή, καλεί τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν δράσεις.

Επιπλέον, ο Σύλλογος συμμετέχει μαζί με την Ένωση Γονέων Αχαρνών στην κινητοποίηση στο Δημαρχείο την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 6:00 μ.μ, ενώ στις 7:00 μ.μ καλεί στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μάριο από το 6ο δημοτικό σχολείο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου «Μάριος Σελούκος».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

κλείνουν πέντε χρόνια από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου, από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του, συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα – εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτή την κατάσταση. Οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα ΕΔΩ.

Η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής. Η εγκληματική δραστηριότητα με αιχμή το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο γενικά που αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους, γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία.

Ο Σύλλογός μας στη μνήμη αυτού του αθώου παιδιού καλεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιήσουν δράσεις (ενός λεπτού σιγή, διάβασμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου, ζωγραφική κ.ά.) με τους μαθητές τους και να μιλήσουν για τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν και για τις αιτίες που γεννούν την παραβατικότητα.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 6:00 μ.μ στο Δημαρχείο μαζί με την Ένωση Γονέων Αχαρνών.

Καλούμε στις 7:00 μ.μ στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μάριο από το 6ο δημοτικό σχολείο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου «Μάριος Σελούκος».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ