καθαρίστριες σχολείων
Ενώ καθημερινά ακούμε για νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες είναι επιτακτική, για άλλη μια χρονιά απολύονται καθαρίστριες επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας

Απολύσεις σχολικών καθαριστριών από τον Δήμο Αχαρνών, προτού ακόμα λήξει η σχολική χρονιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Σωκράτης.

Οπως αναφέρει, πρόκειται για προσωπικό καθαριότητας με σύμβαση εργασίας που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω covid.

«Για πολλοστή φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύουν εγκληματική ολιγωρία αναφορικά με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σχολείων!», σημειώνει ο σύλλογος.

Ολη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σωκράτης

Αίσχος !!! Για άλλη μια χρονιά απολύεται προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ενώ η σχολική χρονιά δεν έχει λήξει!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Ενώ καθημερινά ακούμε για νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες είναι επιτακτική, για άλλη μια χρονιά απολύονται καθαρίστριες επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» από τον Δήμο Αχαρνών, πρόκειται για προσωπικό καθαριότητας με σύμβαση εργασίας που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω covid. Για πολλοστή φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύουν εγκληματική ολιγωρία αναφορικά με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σχολείων!

Ο Δήμος έχει σκοπό να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν μετακινώντας το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειωθούν σε αρκετά σχολεία οι ώρες που θα έχουν καθαρίστρια. Τεράστιες ευθύνες αναλογούν και στον Δήμο Αχαρνών, καθώς δεν κινητοποιήθηκε έγκαιρα, ώστε τα σχολεία να λήξουν τη λειτουργία τους με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και καθόλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τη ζωή και την υγεία μας!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

niki-kerameos
Κεραμέως για Τράπεζα Θεμάτων: Αρρωστημένα μυαλά πίσω από την επίθεση
«Θλιβερό και αδιανότητο γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος να επιχείρησε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων»
Κεραμέως για Τράπεζα Θεμάτων: Αρρωστημένα μυαλά πίσω από την επίθεση
podilato
Κάρπαθος: Στην εντατική 11χρονος που τραυματίστηκε όταν έπεσε από ποδήλατο
Ο 11χρονος χρειάστκε να έγινε διακομιστεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική
Κάρπαθος: Στην εντατική 11χρονος που τραυματίστηκε όταν έπεσε από ποδήλατο
ηλεκτρολογοι
Απάτη στην Αττική: Το «κόλπο» με το αλουμινόχαρτο - Πώς παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους
Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και έκλεβαν ηλικιωμένους – Το «κόλπο» με το αλουμινόχαρτο
Απάτη στην Αττική: Το «κόλπο» με το αλουμινόχαρτο - Πώς παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους