foititis_traumatias_apth
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Μια τελευταία λέξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται: Μην επιτρέψετε να σας εξανδραποδίσουν» - Το μήνυμα της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών προς τους φοιτητές και η θέση για την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ

«Μια τελευταία λέξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται: Μην επιτρέψετε να σας εξανδραποδίσουν», σημειώνει μεταξύ άλλων η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ και τη στάση του αντιπρύτανη του ιδρύματος.

«Δηλώνουμε ότι όλα τα μέλη μας ήταν παρόντα στις κινητοποιήσεις στην πανεπιστημιούπολη και διαμαρτύρονταν για την ασύστολη βία των "βιβλιοθηκονόμων - ΜΑΤ". Δηλώνουμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος των φοιτητών/τριών μας να εκφράζουν ελεύθερα και ειρηνικά τις απόψεις τους χωρίς να υπάγονται στην υποδειγματική τιμωρία των δυνάμεων καταστολής», σημειώνει η Συσπείρωση.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι 14 σύλλογοι φοιτητών του ΑΠΘ προγραμματίζουν δράσεις το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, μεταπτυχιακούς, διδάκτορες, καθηγητές και με εργατικά σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών:

Είμαστε όλοι "εκμαυλιστές". 

Για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας έναντι απειλών

Αποτελεί δυστυχώς αναμενόμενη εκτροπή όχι μόνο από την ακαδημαϊκή αλλά και τη δημοκρατική τάξη, η αήθης επίθεση και οι απειλές του Αντιπρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή Α. Γιαννακουδάκη εναντίον όσων ακαδημαϊκών αντιστέκονται σήμερα στην καθέξιν κακοποίηση των φοιτητών τους από τις δυνάμεις καταστολής των "βιβλιοθηκονόμων" που έχουν στρατοπεδεύσει μόνιμα στο ΑΠΘ. Το άρθρο που παραπλανητικά ο κ. Γιαννακουδάκης υπογράφει ως απλός καθηγητής και όχι με την θεσμική του ιδιότητα ως Αντιπρύτανης, σηματοδοτεί το σημείο όπου πλέον υιοθετεί πλήρως τη ρητορική και την πολιτική ατζέντα της ακραίας υπονόμευσης των πανεπιστημιακών θεσμών. 

Ο ηθικός πανικός που αποπνέει ο λόγος του κ. Γιαννακουδάκη αντλεί από τον ενδημικό αυταρχισμό που χαρακτηρίζει τον ακαδημαϊκό λαϊκισμό. Ο κ. Γιαννακουδάκης έχει αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του πέραν της αλήθειας. Η απεμπόληση του αυτοδιοίκητου των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από τους θεσμικούς παράγοντες που έχουν εκλεγεί όπως ο ίδιος ώστε να το υπερασπιστούν εν κινδύνω, η αστυνομοκρατία και η παρουσία εγκάθετων με πολιτικά παντού, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, οι δολοφονικές βολές με βολίδες κρότου λάμψεις σε φοιτητές/τριες που διαμαρτύρονται, αποσιωπώνται. Η πληθώρα ανακριβειών στις δηλώσεις του κ. Αντιπρύτανη είναι ενδεικτικές της άγνοιας του για τα πραγματικά περιστατικά και της αδυναμίας του να κατανοήσει τον κίνδυνο που ενέχει η πολιτική κλιμάκωσης της έντασης στο ΑΠΘ. 

Δηλώνουμε ότι όλα τα μέλη μας ήταν παρόντα στις κινητοποιήσεις στην πανεπιστημιούπολη και διαμαρτύρονταν για την ασύστολη βία των "βιβλιοθηκονόμων - ΜΑΤ".

Δηλώνουμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος των φοιτητών/τριών μας να εκφράζουν ελεύθερα και ειρηνικά τις απόψεις τους χωρίς να υπάγονται στην υποδειγματική τιμωρία των δυνάμεων καταστολής.  

Μια τελευταία λέξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται: Μην επιτρέψετε να σας εξανδραποδίσουν. Διατηρήστε, μέσα στους ζοφερούς και άρρωστους καιρούς, άγρυπνη και ανυπόταχτη τη σκέψη σας, περιφρουρήστε την άγια υγεία και ρωμαλεότητα της ψυχής σας, κρατήστε στητό και αγέρωχο το ωραίο ανάστημά σας.

Και αν η Εξουσία, που την συμφέρει να έχει παθητικούς και πολιτικά αδιάφορους υπηκόους, σας πει ότι, έτσι κάνοντας, δεν είστε φρόνιμοι και νομοταγείς πολίτες, αποδείξτε της ότι καλός πολίτης είναι μόνον ο ελεύθερος πολίτης, ο συνειδητός, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης. Και θυμίστε της ότι ο Περικλής είχε πει στον "Επιτάφιο»: όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα του τόπου του είναι όχι φιλήσυχος, αλλ’ άχρηστος, «αχρείος» πολίτης.

Μην ξεχνάτε, στις σημερινές δύσκολες περιστάσεις, τα λόγια του ποιητή: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία». Αυτά έλεγε ο Αριστόβουλος Μάνεσης, στο τελευταίο του μάθημα επί δικτατορίας τον Ιανουάριο 1968.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!
Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το έγγραφο που καλεί όσους εκπαιδευτικούς έχουν διδάξει μία ολόκληρη σχολική χρονιά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα...
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!