anaplirotes kinitopoiisi
George Vitsaras / SOOC
«Αν η ΔΟΕ θέλει να στείλει το μήνυμα να κάτσουμε στ’ αυγά μας, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» διαμηνύει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και καταγγέλλει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ότι έχει αποφασίσει να κατεβάσει τα «ρολά στο εργατικό κίνημα»

Σε καταγγελία της πλειοψηφίας των ομοσπονδιών στη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προχωράει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, καθώς δεν τους παραχωρείται αίθουσα συνεδριάσεων με το πρόσχημα του Covid-19.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών κάνει λόγο για προφορική συμφωνία που έχει γίνει από το 2020(!) ανάμεσα στις πλειοψηφίες. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα πρωτόκολλά πλέον έχουν αρθεί οι αναπληρωτές καταγγέλλουν ότι η ΔΟΕ σε νέο αίτημά τους κωλυσιεργεί να απαντήσει.

«Οι αίθουσες παραμένουν κλειστές και δεν δίνονται, όχι γιατί γίνεται χρήση τους από άλλους, αλλά επειδή υπάρχει πολιτική απόφαση να μην δοθούν!» τονίζουν.

«Αν η ΔΟΕ θέλει να στείλει το μήνυμα να κάτσουμε στ’ αυγά μας, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» διαμηνύει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και καταγγέλλει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ότι έχει αποφασίσει να κατεβάσει τα «ρολά στο εργατικό κίνημα». 

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΔΟΕ δεν θέλει ούτε καν να συζητάμε! 

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Στα πολλαπλά αιτήματα του Συντονιστικού για παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων για ανοιχτή συνέλευση η ΔΟΕ για μήνες απαντούσε αρνητικά, ενώ η ΟΛΜΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει. Συνεχίζουν την προκλητική αυτή στάση αφού τώρα κωλυσιεργούν να ορίσουν την παύση της προηγούμενης συμφωνίας τους και να δώσουν την αίθουσα σε όποιο σωματείο/σύλλογο και εκπαιδευτική συλλογικότητα τη ζητήσει. Απ’ ότι φαίνεται έχουν αποφασίσει να κατεβάσουν τα ρολά στο εργατικό κίνημα και δεν θέλουν να κουνηθεί τίποτα, ακόμα και όταν προσπαθούν οι εργαζόμενοι να βρεθούν να συζητήσουν και να αντισταθούν. 

Χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη απόφαση των ΔΣ αποφασίζουν να σφραγίσουν τους χώρους των ομοσπονδιών και να αφήσουν έξω τους εργαζομένους που θέλουν να βρεθούν να συζητήσουν, πώς θα πάμε κόντρα στον γραπτό ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο Γαβρόγλου και πώς θα παλέψουμε για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και την μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων μας. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ΔΟΕ δεν είναι το ΔΣ της αλλά η εργαζόμενη βάση της εκπαίδευσης που παλεύει καθημερινά στα σχολεία για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών! Οι χώροι των σωματείων και των ομοσπονδιών ανήκουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί κανένα ΔΣ όποια σύσταση και να έχει να αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από το να βρεθούν, να συζητήσουν και να οργανωθούν σ’ αυτό! Αν η ΔΟΕ θέλει να στείλει το μήνυμα να κάτσουμε στ’ αυγά μας, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε!

Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ να μην επιτρέπει την είσοδο στην αίθουσα συνεδριάσεών της! Καλούμε εδώ και τώρα να ανοίξουν οι αίθουσες των ομοσπονδιών για τα μέλη τους! Συμμετέχουμε ενεργά στην οργάνωση του αγώνα! Διεκδικούμε συλλογικά!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες