ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Ηρακλείου για να κοινοποιηθούν τα κενά για την αναγνώριση της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων - Κάλεσμα από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Ηρακλείου την Παρασκευή, στις 14:00, με αίτημα να κοινοποιηθούν όλα τα κενά από το ΠΥΣΔΕ για την αναγνώριση της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Παράλληλα η Αγωνιστική Παρέμβαση ζητά οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04 να κατοχυρώσουν την οργανική τους θέση με βάση το επιστημονικό τους αντικείμενο και με κριτήριο τις 12 ώρες του αντικειμένου τους.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου:

•    ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

•    ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ –ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

•    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 2ΜΜ.

Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι που βρίσκονται ανά 15 με 20 χρόνια στην ελαστική απασχόληση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης, βρίσκονται και μετά τον διορισμό τους αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκοντας συγχωνεύσεις σχολείων, τμημάτων και οργανικών θέσεων. 

Στη βάση αυτή, οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι καλούνται από το ΠΣΔΕ Ηρακλείου να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους για την οργανική τους θέση, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί ΟΛΑ τα κενά.

Παράλληλα, οι συνάδελφοι της ειδικότητας ΠΕ04, οι οποίοι διδάσκουν ξεχωριστό επιστημονικό αντικείμενο, βρίσκονται επιπλέον αντιμέτωποι με το αντιλαϊκό μέτρο της συγχώνευσης των ειδικοτήτων τους, έτσι ώστε να μην αναγνωρίζονται οι οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν στις επιμέρους κατηγορίες της ειδικότητας τους (φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι).

Είναι προφανές ότι με το αντιδραστικό αυτό μέτρο, όχι μόνο καταργείται μια θεμελιώδης εργασιακή κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος βάσει της οποίας κάθε ειδικότητα κατοχυρώνει την οργανική της θέσης στις δώδεκα ώρες αλλά και επιτείνονται οι μορφωτικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Γιατί οι συνάδελφοι διαφορετικού επιστημονικού αντικειμένου καλούνται να διδάξουν ακόμα και μαθήματα προσανατολισμού εκτός της ειδικότητάς τους.

Με το τρόπο αυτό γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που θεσπίζει το σχολείο της ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας, της Αξιολόγης- Αποτίμησης, καταφέρει και ένα μεγάλο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. 

•    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ –ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

•    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕ04 ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 12ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

•    ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης