INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Οδήγησαν την Κεραμέως σε μια ακόμα ταπεινωτική ήττα από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα»

Οι εκπαιδευτικοί του 33ου και 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών συμμετείχαν καθολικά στον απεργιακό σχεδιασμό και ακύρωσαν τις εξετάσεις PISA στο 100% των 4 ορισθέντων τμημάτων και των 80 μαθητών της Έκτης τάξης, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς «που ακύρωσαν το διαγωνισμό της ντροπής σε όλη τη χώρα και που στην Αττική έφτασε η ματαίωσή του στο 70% των σχολείων. Που οδήγησαν την Κεραμέως σε μια ακόμα ταπεινωτική ήττα από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, παρά την τρομοκρατία που ασκήθηκε, την ποινικοποίηση της απεργίας και τη νέα προσφυγή στα δικαστήρια για να βγουν οι αγώνες μας παράνομοι, πράξη διαρκής πλέον που καθιστά την Υπουργό Παιδείας τραγική φιγούρα του ολοκληρωτισμού στο χώρο της εκπαίδευσης. Τους/τις συναδέλφους που απέδειξαν ότι οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται,  αλλά γιγαντώνονται στους δρόμους και τα σχολεία, δικαιώνονται και νικούν».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»:

Περήφανη νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης, η  ακύρωση των εξετάσεων PISA

Χαιρετίζουμε :

Τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους των 33ου και 35ου ΔΣ Αθηνών, των δύο σχολείων του συλλόγου Αθηνά  που ορίστηκαν να διεξάγουν τον διαγωνισμό και με την καθολική τους συμμετοχή στον απεργιακό σχεδιασμό του Συλλόγου και του κλάδου, ακύρωσαν τις εξετάσεις PISA στο 100% των 4 ορισθέντων τμημάτων και των 80 μαθητών της Έκτης τάξης, ορθώνοντας ανάστημα αξιοπρέπειας και υποστήριξης του δημόσιου σχολείου, του σχολείου για όλα τα παιδιά!

Τους/τις συναδέλφους που στήριξαν και συμμετείχαν στον αγώνα, επικοινώνησαν τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος στους γονείς και την κοινωνία, όσες και όσους βρέθηκαν έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Τους/τις συναδέλφους όλης της χώρας και τα εκπαιδευτικά σωματεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, δίνοντας συντονισμένα τη μάχη του ενημέρωσης και της επιτυχίας του απεργιακού μπλόκου ενάντια σε έναν διαγωνισμό που ανοίγει το δρόμο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και ενοχοποίησης των οικογενειών και των εκπαιδευτικών για τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια Παιδεία και για τις άνισες επιδόσεις των παιδιών, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, των ευάλωτων, των φτωχών, των αποκλεισμένων.

Τους/τις συναδέλφους που ακύρωσαν το διαγωνισμό της ντροπής σε όλη τη χώρα και που στην Αττική έφτασε η ματαίωσή του στο 70% των σχολείων. Που οδήγησαν την Κεραμέως σε μια ακόμα ταπεινωτική ήττα από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, παρά την τρομοκρατία που ασκήθηκε, την ποινικοποίηση της απεργίας και τη νέα προσφυγή στα δικαστήρια για να βγουν οι αγώνες μας παράνομοι, πράξη διαρκής πλέον που καθιστά την Υπουργό Παιδείας τραγική φιγούρα του ολοκληρωτισμού στο χώρο της εκπαίδευσης. Τους/τις συναδέλφους που απέδειξαν ότι οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται,  αλλά γιγαντώνονται στους δρόμους και τα σχολεία, δικαιώνονται και νικούν!

Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Με τέτοιους όρους σαν του σημερινούς της 18/5, μπορούμε να νικήσουμε και την αξιολόγηση και τον εργατικό μεσαίωνα του νόμου Χατζηδάκη!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος                                           Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News