Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας: «Θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε την πρώτη ξένη γλώσσα που εισήχθη στην ελληνική εκπαίδευση»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο τρέχων σχολικό έτος, το 52,30% των μαθητών επέλεξε τη Γαλλική γλώσσα μεταξύ των άλλων προτεινόμενων γλωσσών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προώθηση και τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας δηλώνουν οι καθηγητές της γλώσσας στην Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας (APF-fu-Grèce) αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου και για τις δύο βαθμίδες, το 52,30% των μαθητών επέλεξε τη Γαλλική γλώσσα μεταξύ των άλλων προτεινόμενων γλωσσών, κατά μία σχεδόν μονάδα περισσότερο από το 2020.Σημειωτέον δε, ότι το ποσοστό επιλογής της Γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία ανέρχεται σε 56,80%, σχεδόν τρεις μονάδες περισσότερο από ό,τι το 2020».

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι «η γαλλική γλώσσα είναι η πρώτη ξένη γλώσσα  που εισήχθη στην ελληνική εκπαίδευση επίσημα, το 1836 και παραμένει μέχρι και σήμερα η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκεται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετά την Αγγλική, η οποία είναι υποχρεωτική».

Η ανακοίνωση των καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας:

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας (APF-fu-Grèce) ενημερώνει σχετικά με τη γαλλική γλώσσα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας APF-fu-Grèce θα ήθελε να υπενθυμίσει τα εξής:

Η Γαλλική γλώσσα είναι η πρώτη ξένη γλώσσα  που εισήχθη στην ελληνική εκπαίδευση επίσημα, το 1836 και παραμένει μέχρι και σήμερα η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκεται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετά την Αγγλική, η οποία είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου και για τις δύο βαθμίδες, το 52,30% των μαθητών επέλεξε τη Γαλλική γλώσσα μεταξύ των άλλων προτεινόμενων γλωσσών, κατά μία σχεδόν μονάδα περισσότερο από το 2020.Σημειωτέον δε, ότι το ποσοστό επιλογής της Γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία ανέρχεται σε 56,80%, σχεδόν τρεις μονάδες περισσότερο από ό,τι το 2020.

Οι καθηγητές της Γαλλικής γλώσσας στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προώθηση και τη διδασκαλία μίας από τις μεγάλες παγκόσμιες γλώσσες και υπενθυμίζουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υπάρχουν εδώ και δύο αιώνες μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας και οι οποίοι έχουν πλέον φτάσει σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης