ειδικη αγωγή
sepe roza imvrioti kinitopoiisi
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η κινητοποίηση - «Το Υπουργείο Παιδείας καταπατά τα μορφωτικά τους δικαιώματα» – Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί

Σε νέα κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόζα Ιμβριώτη» σήμερα Δευτέρα 11/4, στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αυτή τη φορά, προκειμένου να σταθούν στο πλάι των προσφυγόπουλων και να διεκδικήσουν να μην γίνουν «άλλες μετακινήσεις μαθητών μέχρι το τέλος της χρονιάς» και να «διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η φοίτηση όσων μετακινήθηκαν». 

Αναρμόδια η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Το σημερινό κάλεσμα του Συλλόγου εκπαιδευτικών έρχεται μία εβδομάδα μετά την κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αθήνας, τη Δευτέρα 4/4 στις 2 μ.μ., στην οποία όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη «η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει στα ερωτήματα και αιτήματα που τέθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την διασφάλιση της συνέχισης της φοίτησης των προσφυγόπουλων μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Οι ευθύνες του Υπουργείου

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου Ρόζα Ιμβριώτη «το υπουργείο Παιδείας διά στόματος της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι οι μαθητές που μετακινήθηκαν από τον Ελαιώνα έχουν μετεγγραφεί σε νέα σχολεία. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουμε από τους Συλλόγους στους οποίους ανήκουν τα σχολεία που φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα δεν προκύπτει κανένα αίτημα μετεγγραφής!».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών εγκαλεί το Υπουργείο Παιδείας γιατί «εξακολουθεί να καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των προσφυγόπουλων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας και στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει στα ερωτήματα και αιτήματα που τέθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την διασφάλιση της συνέχισης της φοίτησης των προσφυγόπουλων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας διά στόματος της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι οι μαθητές που μετακινήθηκαν από τον Ελαιώνα έχουν μετεγγραφεί σε νέα σχολεία. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουμε από τους Συλλόγους στους οποίους ανήκουν τα σχολεία που φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα δεν προκύπτει κανένα αίτημα μετεγγραφής!

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των προσφυγόπουλων προσπαθώντας με ανακρίβειες να θολώσει τα νερά και να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών Σωματείων! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων που αποτελούν δικές τους υποχρεώσεις και ιερό καθήκον για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη μόρφωση όλων των μαθητών μας, ειδικά των προσφυγόπουλων που έχουν βιώσει σ' αυτή την τρυφερή ηλικία τον βίαιο ξεριζωμό, την απώλεια, τον φόβο και την ανασφάλεια!

Απαιτούμε:

-    Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αδειών διαμονής και διαβατηρίων και να πάψει αυτό το καθεστώς ομηρίας, χιλιάδων ανθρώπων.

-    Να πάψουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μαθητ(ρι)ών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και να γίνεται απρόσκοπτα η εγγραφή τους στις σχολικές μονάδες. Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της φοίτησης για τα παιδιά του Ελαιώνα!

-    Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τάξεων υποδοχής και διερμηνείς.

-    Να κλείσουν οι Δομές-στρατόπεδα. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, συμμετέχουμε και καλούμε στη νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Κτήριο Κεράνη, Λεωφόρος Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης)».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Έκκληση του δημάρχου Χάλκης: Στηρίξτε τους εκπαιδευτικούς που δεν βρίσκουν στέγη – Οι ιδιοκτήτες σπιτιών να επικοινωνήσουν με τον Δήμο
Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών