Σαϊντού Καμαρά
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα και ο βίαιος αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία. Να δοθεί ο αξιοπρεπής στέγη και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες

Μια σοβαρή καταγγελία για σχέδια αποκλεισμού εκατοντάδων προσφυγόπουλων από τα σχολεία, έκανε σήμερα η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Σύμφωνα με αυτήν,  αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Αθήνας και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα και συνομίλησε με τον διοικητή και την συντονίστρια εκπαίδευσης άκουσε εμβρόντητη ότι 263 προσφυγόπουλα θα πεταχτούν έξω από τα σχολεία! Στην ερώτηση που πήγαν οι πρώτοι 22 μαθητές που μετακινήθηκαν ήταν η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά την δομή του Σχιστού” . Στην πράξη τα παιδιά είναι πλέον εκτός σχολείου!

Όλη η ανακοίνωση

Μηταράκης-Μπακογιάννης πετάνε 263 Σαϊντού έξω από τα σχολεία της Αθήνας

Μετα στην γενική κατακραυγή για την απέλαση του Σαϊντού, του μαθητή από την Γουϊνέα έρχοντα ιστο φως τα απαράδεκτα ρατσιστικά σχέδια αποκλεισμού εκατοντάδων άλλων προσφυγόπουλων.

Η αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Αθήνας και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα και συνομίλησε με τον διοικητή και την συντονίστρια εκπαίδευσης άκουσε εμβρόντητη ότι 263 προσφυγόπουλα θα πεταχτούν έξω από τα σχολεία! Στην ερώτηση που πήγαν οι πρώτοι 22 μαθητές που μετακινήθηκαν ήταν η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά την δομή του Σχιστού” . Στην πράξη τα παιδιά είναι πλέον εκτός σχολείου!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ρατσιστικής εκκένωσης του στρατοπέδου του Ελαιώνα που αποφάσισαν η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 30 Μάη αγνοώντας τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών, διαλύοντας τα βήματα ένταξης τους στην τοπική κοινωνία και τις γειτονιές της Αθήνας.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη και της Μ.Δασκαλάκη είναι τεράστιες όταν διαβεβαίωναν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα μετακινηθούν παιδιά στη μέση της σχολικής χρονιάς!

Φαίνεται ότι μόνο αν είσαι “άριστος” σαν το Σαίντού ή παίκτης του ΝΒΑ σαν τον Αντετοκούμπο θα ασχοληθούν μαζί σου ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Α.Προκόπη, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παρθενώνας, η Β.Γαλαναοπούλου,εκπαιδευτικός του Διαπολιτισμικού σχολείου στο Γκάζι όπου μετακινούνται πολλοί μαθητές, Η.Μούρης πρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Βαβαγιάννη και Δέσποινα Αλεβυζάκη της Ανοιχτής Πόλης, Χάρης Βουρδουμπάς απο τη Λαίκή Συσπείρωση και Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα και ο βίαιος αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία. Να δοθεί ο αξιοπρεπής στέγη και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.

Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κινήσεων αλληλεγγύης άμεσα, με σταθμό την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη με την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα