Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ
ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, «μετά το τέλος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, απαγόρευσαν στον εκλεγμένο κι όχι αυτοδιορισμένο εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων, της 3ης δύναμης στην ΟΛΜΕ, να τοποθετηθεί», σημειώνεται σε σχετική καταγγελία

Φίμωση και αποκλεισμό του εκπροσώπου τους στη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ καταγγέλλουν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, «αρχικά, αρνήθηκαν να συμπεριληφθεί στη θεματολογία της ΓΣ το κοινό αίτημα που κατέθεσαν δεκάδες ΕΛΜΕ, όταν ζήτησαν να συγκληθεί η ΓΣ των προέδρων, για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση με την απεργία - αποχή».

Παράλληλα, οι Παρεμβάσεις ΔΕ σημειώνουν: «Συνέχισαν, μετά το τέλος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, απαγορεύοντας στον εκλεγμένο κι όχι αυτοδιορισμένο εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων, της 3ης δύναμης στην ΟΛΜΕ, να τοποθετηθεί. Η φίμωση κι ο αποκλεισμός των Παρεμβάσεων από το προεδρείο για να μην ακουστεί ο λόγος τους, αποτελεί απαράδεκτη καταπάτηση της ισχυρής δημοκρατικής παράδοσης, που έχει εμπεδωθεί στις ΓΣ προέδρων ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις για τα προβλήματα και την αγωνιστική απάντηση και στάση του κλάδου».

Αναλυτικά η δήλωση - καταγγελία των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων:

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές εκτροπές της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ) του αυτοδιορισμένου ΔΣ της ΟΛΜΕ στη ΓΣ προέδρων στις 2/4.  Αρχικά, αρνήθηκαν να συμπεριληφθεί στη θεματολογία της ΓΣ το κοινό αίτημα που κατέθεσαν δεκάδες ΕΛΜΕ, όταν ζήτησαν να συγκληθεί η ΓΣ των προέδρων, για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση με την απεργία – αποχή, αλλά και να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και εξεταστικούς φραγμούς (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., PISA) και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Συνέχισαν, μετά το τέλος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, απαγορεύοντας στον εκλεγμένο κι όχι αυτοδιορισμένο εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων, της 3ης δύναμης στην ΟΛΜΕ, να τοποθετηθεί. Η φίμωση κι ο αποκλεισμός των Παρεμβάσεων από το προεδρείο για να μην ακουστεί ο λόγος τους, αποτελεί απαράδεκτη καταπάτηση της ισχυρής δημοκρατικής παράδοσης, που έχει εμπεδωθεί στις ΓΣ προέδρων ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις για τα προβλήματα και την αγωνιστική απάντηση και στάση του κλάδου.

Οι αυτοδιορισμένοι και αυτόκλητοι σωτήρες των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, που αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το αυθαίρετο δικαίωμα να καταπατούν τις αποφάσεις των ΓΣ, προέβησαν σε μια ακόμη απαράδεκτη και πρωτοφανή προσπάθεια! Να μην ακουστεί η θέση των Παρεμβάσεων για το δοτό ΔΣ της ΟΛΜΕ, ώστε να μην καταγγελθεί η στάση της πλειοψηφίας που προσέφυγε στα δικαστήρια για τον διορισμό της αντί να οργανώσει, όπως θα έπρεπε, το 20ο Συνέδριο από τον Ιούνιο του 2021 και μετά!… Μάλιστα, το προεδρείο έφτασε στο σημείο να αρνηθεί πρόταση που κατατέθηκε από προέδρους ΕΛΜΕ για να τεθεί το ζήτημα στο σώμα της ΓΣ και με ψηφοφορία να ξεκαθαριστεί αν θα δινόταν ο λόγος στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ή όχι.

Αποκαλυπτικό αυτής της στάσης της πλειοψηφίας ήταν το γεγονός ότι, μετά τον αποκλεισμό των Παρεμβάσεων, στις τοποθετήσεις τους αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος τους για να στραφούν ενάντια στις Παρεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας το μεγαλείο της “δημοκρατίας” τους.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις μέσα από τις διαδικασίες του 19ο Συνεδρίου το 2019 εκλέχθηκαν 3η δύναμη και κανένα προεδρείο και καμιά παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τις αποκλείει από τις διαδικασίες της ΓΣ των προέδρων!

Όσες αντιδημοκρατικές εκτροπές κι αν κάνουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν την πρωτοπόρα αγωνιστική και αξιακή στάση των Παρεμβάσεων και την καθοριστική τους συμβολή στον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας