ντουντούκα διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, σήμερα στις 15:00

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμιας Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 15:00 μετά το συλλαλητήριο.

«Αντί να προσλάβει αναπληρωτές το Υπουργείο στην ώρα τους όπως όφειλε, προσέλαβε συναδέλφους με το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων όχι για να καλύψει τα κενά λόγω covid, αλλά όπως υποψιαζόμαστε και τα κανονικά κενά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «όταν οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους για τις άθλιες συνθήκες μέσα στα σχολεία, τους απειλούν με τηλεκπαίδευση υποχρεώνοντας τους εκπαιδευτικούς να γίνουν χαφιέδες των μαθητών τους.  Με απειλές και προφορικές εντολές εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία».

Το κάλεσμα

Αναλυτικά, το κάλεσμα της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο μας εμπαίζουν κυριολεκτικά! Όχι μόνο για τα απαράδεκτα αντι-covid  πρωτόκολλα που εφαρμόζουν στα σχολεία, όχι μόνο για το ότι τα μαθήματα γίνονται μετ’ εμποδίων, αφού οι εκπαιδευτικοί γίνονται λάστιχο προκειμένου να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, όχι μόνο γιατί έχουν γίνει γιατροί και νοσοκόμοι, όχι μόνο γιατί αναπληρώνουν τους συναδέλφους τους που λείπουν παραβιάζοντας το ωράριο τους, αλλά γιατί βρισκόμαστε στο Β΄ τετράμηνο και ακόμη υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς! Για την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης εντοπίζονται κυρίως στις ξενόγλωσσες ειδικότητες.

Αντί να προσλάβει αναπληρωτές το Υπουργείο στην ώρα τους όπως όφειλε, προσέλαβε συναδέλφους με το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων όχι για να καλύψει τα κενά λόγω covid, αλλά όπως υποψιαζόμαστε και τα κανονικά κενά!

 Έχει γίνει πια καθεστώς, μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι να πηγαίνουν όχι σε δύο και τρία σχολεία αλλά σε τέσσερα, σε πέντε  ακόμη και σε έξι  σχολεία!!!!! (συναδέλφισσα Γαλλικής φιλολογίας, συναδέλφισσα Γερμανικών τρίμηνης σύμβασης). Έχουν γίνει καθεστώς και οι υπερωρίες. Οι ΔΔΕ φτάνουν στο σημείο να παίρνουν συναδέλφους από τα σχολεία τους που συμπληρώνουν ωράριο, τις ώρες τους να τις δίνουν υπερωρία σε άλλο συνάδελφο και αυτούς να τους στέλνουν χιλιόμετρα μακριά για συμπλήρωση δύο ωρών και να τους δίνουν και υπερωρία προκειμένου να καλύψουν κάποιο κενό. Δηλ. ο απόλυτος ορισμός του εκπαιδευτικού – λάστιχο! Που δε γνωρίζει τους μαθητές του, που τρέχει από σχολείο σε σχολείο με διαλυμένο τον οικογενειακό του προγραμματισμό, για να βουλώνει τρύπες που άφησαν ανοιχτές  οι πολιτικές αδιοριστίας πολλών χρόνων ή για να καλύψει το ωράριό του (που αυξήθηκε)  είτε εξ αιτίας της εφαρμογής  ωρολόγιων προγραμμάτων  που εξαφανίζουν ή ωράρια που κατακερματίζουν!

Μέσα σ’ αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, με τους μαθητές μας να έχουν βγει μέσα από 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης και εγκλεισμού, με τεράστια μαθησιακά κενά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα έρχεται το ΥΠΑΙΘ να τους κάνει «δώρο» την τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ. Κι όταν αυτοί διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους για τις άθλιες συνθήκες μέσα στα σχολεία, να τους απειλούν με τηλεκπαίδευση υποχρεώνοντας τους εκπαιδευτικούς να γίνουν χαφιέδες των μαθητών τους.  Με απειλές και προφορικές εντολές εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν πάει άλλο!

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί έχουμε φτάσει στα όριά μας!

Απαιτούμε:

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά

Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών

Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται σε μία φάση

Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων

Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των υπερωριών για την κάλυψη των κενών

Κανένας εκπαιδευτικός σε πάνω από δύο σχολεία

Η ανάθεση υπερωριών να γίνεται μόνο από το σύλλογο διδασκόντων όταν αυτές κρίνονται απολύτως αναγκαίες.

Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ΕΒΕ

Να σταματήσει η απαράδεκτη πίεση για τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις ή στις έκτακτες καιρικές συνθήκες. Δεν είναι το φάρμακο δια «πάσαν νόσον». Σήμερα στην κατάληψη, αύριο στο χιονιά, μεθαύριο για να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού που δε θα στείλει το Υπουργείο.

Να καταργηθούν  τα απαράδεκτα πρωτόκολλα για τον covid  και να ληφθούν άμεσα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία που συνεχίζεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε άλλο ρόλο που μπορούμε και οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε καλύτερα απέναντι στους μαθητές μας, δεν είμαστε γιατροί ούτε νοσοκόμοι.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00 ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πλημμύρες κακοκαιρία
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
isap_10.jpg
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα
Σε έξαρση η βία κατά ανηλίκων: Δύο ακόμα επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη του Ηλεκτρικού
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα