Νηπιαγωγοί: Διαδικτυακή πανελλαδική συνάντηση για ωράριο, συνθήκες εργασίας
Την Κυριακή 27-2-2022 και ώρα 17:30μ.μ.

Διαδικτυακή πανελλαδική συνάντηση για να συζητηθούν τα θέματα του ωραρίου, των συνθηκών εργασίας, την αλλαγή των Αναλυτικών Προγραμμάτων, τη σχολική στέγη κ.α, οργανώνει την Κυριακή το Συντονιστικό των νηπιαγωγών.

Οι νηπιαγωγοί καλούν τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Π.Ε να αναδείξουν τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου και να απαιτήσουν την άμεση επίλυσή τους παίρνοντας κινηματικές και νομικές πρωτοβουλίες.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών

Αφήστε μας πια να κάνουμε τη δουλειά μας...

αφήστε μας με αξιοπρέπεια να σταθούμε στα παιδιά μας ...

φροντίστε το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς ..

Καθημερινά βλέπουμε το Νηπιαγωγείο να μετατρέπεται από χώρο χαράς και δημιουργίας σε χώρο εργασιακής εξουθένωσης για τους νηπιαγωγούς και δομή της αρχικής κατηγοριοποίησης των παιδιών.

Η μαγική του ατμόσφαιρα χάνεται,ο χρόνος των παιδιών συρρικνώνεται ,η συνολική γνώση «εξειδικεύεται»-τεμαχίζεται για να μπορεί να αλλάξει μορφή και προσανατολισμό άμεσα και να εξυπηρετήσει τις λειτουργίες της υπάρχουσας κοινωνικοοικονομικής οργάνωσης.

Διαδικτυακή πανελλαδική συνάντηση ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

https://us02web.zoom.us/j/82267882369?pwd=bUkvcXBoUXRSOVhtUnZOYnRhT3VPQT09

https://youtu.be/TUGY3_sB6W4

Κυριακή 27-2-2022 και ώρα 17:30μ.μ. με θέματα:

  • Ωράριο νηπιαγωγών -αδήλωτες υπερωρίες

  • Συνθήκες εργασίας-μη δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση απουσίας (άδειας ή ασθένειας)χωρίς να διαταράσσεται ή να αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος -αυξημένο διοικητικό έργο με επιφορτισμένα καθήκοντα και επιπλέον ρόλους- σχολική διαρροή (τηλεκπαίδευση – κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς ομάδες) ελλιπής στήριξη για τα παιδιά (χωρίς παράλληλες στηρίξεις - τμήματα ένταξης -ψυχολόγους) - καθαριότητα με ημερομηνία λήξης

  • Αλλαγή Αναλυτικών Προγραμμάτων (προς ποια κατεύθυνση υλοποιούνται οι αλλαγές; Τι σημαίνει αυτό για τη φιλοσοφία και το σκοπό του Νηπιαγωγείου;)

  • Σχολική στέγη (Χρονοδιάγραμμα ανέγερσης νέων κτιρίων – μεταφορά ενοικιαζόμενων ακατάλληλων κτιρίων και αντικατάσταση των προκάτ που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της υποχρεωτικότητας του νηπιαγωγείου με ανέγερση νέων σύγχρονων κτιρίων που να ανταποκρίνονται στις βιολογικές και παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών)

Καλούμε άμεσα τους συλλόγους Π.Ε. να συμμετέχουν με αποφάσεις τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Π.Ε να αναδείξουν τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου και να απαιτήσουν την άμεση επίλυσή τους παίρνοντας κινηματικές και νομικές πρωτοβουλίες.

Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) Ανέγερση νέων κτηριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Μείωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών στο επίπεδο του ωραρίου των συναδέλφων των πολυθεσιών σχολείων της πρωτοβάθμιας με καθολική εφαρμογή της κλιμάκωσής του αναλόγως των χρόνων υπηρεσίας και απώτερο στόχο την εξίσωσή του με το ωράριο της Β/θμιας για όλους τους εκπαιδευτικούς. λογισμός ολοκλήρου του χρόνου παραμονής των παιδιών στο Νηπιαγωγείο ως διδακτικού χρόνου για τους/ τις  Νηπιαγωγούς.

για ένα Νηπιαγωγείο της χαράς και της δημιουργίας

για ένα νηπιαγωγείο των όλων των ίσων των διαφορετικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καταστροφές
Φοιτητής από τον Βόλο: «Έντυσε» το τραγούδι του με εικόνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές μέχρι τις φονικές πλημμύρες
Το τραγούδι φέρει τον τίτλο «Funeral» (κηδεία)
Φοιτητής από τον Βόλο: «Έντυσε» το τραγούδι του με εικόνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές μέχρι τις φονικές πλημμύρες