golearn-engl_970-250
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ετοιμάζεται να μετατρέψει τον «χώρο της ALTEC» Αλσούπολη σε γκαράζ των απορριμματοφόρων

Σωματεία εκπαιδευτικών, μαζικοί φορείς και κάτοικοι της Αλσούπολης και της Καλογρέζας προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στην πλατεία Τροχονόμου – Πάρσης και στις 19:30 στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τον «χώρο της ALTEC» στην περιοχή «Ανθρακωρυχεία» της Αλσούπολης σε γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου.

«Την ίδια στιγμή που ο 6ος βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργούσε  σε νοικιασμένο και ακατάλληλο κτίριο έκλεισετο Διαπολιτισμικό Σχολείο δεν έχει δικό του κτίριο, σε όλο τον Δήμο δεν έχει ιδρυθεί ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο, και αρκετά τμήματα Νηπιαγωγείων στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ, η Δημοτική Αρχή προτείνει αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε γκαράζ των απορριμματοφόρων» επισημαίνουν.

Το κάλεσμα

Αναλυτικά το κάλεσμα στη συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 19.00 (ΠΛ.ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ –ΠΑΡΣΗΣ) ΚΑΙ 19.30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι της Αλσούπολης και της Καλογρέζας που συγκεντρωθήκαμε στο Παναιτώλιο την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τον «χώρο της ALTEC» στην περιοχή «Ανθρακωρυχεία» της Αλσούπολης σε γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι ενώ βιώνουμε μια σειρά προβλήματα καθημερινά έρχεται η δημοτική αρχή να μας δημιουργήσει ένα ακόμη. Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ακριβώς δίπλα από συγκρότημα  σχολικών κτιρίων. Την ίδια στιγμή που ο 6ος βρεφονηπιακός  σταθμός που λειτουργούσε  σε νοικιασμένο και ακατάλληλο κτίριο έκλεισε,  το Διαπολιτισμικό Σχολείο  δεν έχει δικό του κτίριο, σε όλο τον Δήμο δεν έχει ιδρυθεί ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο, και αρκετά τμήματα Νηπιαγωγείων στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ, η Δημοτική Αρχή προτείνει αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε γκαράζ των απορριμματοφόρων.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο απαιτούμε να αξιοποιηθεί για την δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, που θα δίνουν «ανάσα» στη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Η κινητοποίησή μας σήμερα αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες έχει αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Το λέμε καθαρά προς πάσα κατεύθυνση:

Ούτε σκέψη να γίνει το οικόπεδο της ALTEC στην Αλσούπολη χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων.

Ο χώρος του οικοπέδου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων και των υπηρεσιών από το Δημοτικό Στάδιο.

Οι μαζικοί φορείς αποφασίζουμε σήμερα την συγκρότηση Συντονιστική Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας από δω και πέρα, καθώς και για να περιφρουρήσουμε τον χώρο από τυχόν αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα και να καταψηφιστεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Την επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη! Θα έπρεπε ήδη να έχει καταψηφιστεί!

Πρώτος σταθμός της δράσης μας: Συνάντηση με την Δήμαρχο την Τετάρτη 9/2/2022 στις 7.30 μ.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία Τροχονόμου (Πάρσης) στις 7.00 μ.μ. και πορεία μέχρι το Δημαρχείο.

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

 

Αλσούπολη, 6 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΞ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΠΑΟ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ

Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΕΛΕΓΚΤΩΝ Β/Δ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ (ΕΛΕΠΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

autokinito neoi epivates
Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για μητέρα και γιο που έπεσαν με το ΙΧ στη θάλασσα
Τι έδειξε η νεκροψία για μητέρα και γιο που έπεσαν με το ΙΧ στη θάλασσα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - Αναμένονται τοξικολογικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για μητέρα και γιο που έπεσαν με το ΙΧ στη θάλασσα