Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν αδικαιολόγητη απόρριψη αναρρωτικών αδειών
Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καταγγέλλει «αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη» απόρριψη αιτήσεων αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών και ζητά άμεση ενημέρωση για το ζήτημα

Σε «αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη» απόρριψη αιτήσεων αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών προχώρησε η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα.

Στην καταγγελία του, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου ζητά άμεση ενημέρωση εφόσον υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις σε αιτήσεις αναρρωτικών αδειών, ενώ καλεί και τους όμορους ΣΕΠΕ να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Απορρίπτουν ιατρικές βεβαιώσεις εφαρμόζοντας στην πράξη την προτροπή «Πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει το γεγονός της αναιτιολόγητης και αδικαιολόγητης απόρριψης απορρίψει αιτήσεων αναρρωτικών αδειών συναδέλφων εκπαιδευτικών – μελών του συλλόγου μας και όχι μόνο από την Α/θμια  Υγειονομική επιτροπή Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε:

1. τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να διαμαρτυρηθεί άμεσα προς τον Τομέα Υγείας της Π. Ε. του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας.

2. Την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα, ως πολιτική προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας, να επιληφθεί του θέματος και να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα.

Τα αρμόδια διοικητικά όργανα οφείλουν άμεσα να ανταποκριθούν στο αίτημά μας, διότι οι αποφάσεις της υγειονομικής επιτροπής είναι αναιτιολόγητες και ως εκ τούτου αντιβαίνουν στο  ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από συναδέλφους μας, η τακτική αυτή συνεχίζεται εδώ και καιρό με αποτέλεσμα μην εγκρίνονται αναρρωτικές άδειες, αλλά και η Β/θμια Υγειονομική επιτροπή απορρίπτει ενστάσεις των εκπαιδευτικών.

Οι συγκεκριμένες απορριπτικές αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών είναι επιστημονικά αβάσιμες  και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται αντίκειται στα προβλεπόμενα από τον ν. 3528/2007 ΦΕΚ 26/Α/9-2-2007.

Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής.

Είναι γνωστές οι δηλώσεις τόσο της υπουργού Παιδείας όσο και του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ ότι «για τα χιλιάδες κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας ευθύνονται οι άδειες των εκπαιδευτικών όπως μητρότητας, ασθενειών κ.λπ.».

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δίνει τώρα την κατεύθυνση για περικοπή των αναρρωτικών  αδειών, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και εφαρμόζοντας στην πράξη τη  γνωστή προτροπή «πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!

Ο στόχος τους είναι πρώτον να εκφοβίσουν τους συναδέλφους ακόμα και να αιτούνται αναρρωτικής αδείας, αφού δεν θα εγκρίνονται και εν συνεχεία θα γίνεται και περικοπή του μισθού, και δεύτερον να υπάρξει «εξοικονόμηση πόρων»!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

1. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας σας καλεί να ενημερώνετε άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. εφόσον υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις σε αιτήσεις αναρρωτικών σας αδειών.

2. Πρέπει να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον ν. 3528/2007, άρθρο 43, το αρμόδιο όργανο να αποφανθεί τελικώς για την περικοπή μισθού είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ). Για το λόγο αυτό απαιτούμε από τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, ο οποίος είναι ο Δ/ντης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ, εκπροσώπους της διοίκησης, να μην προχωρήσουν στην περικοπή μισθού κανενός/καμιάς συναδέλφου.

3. Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας να πραγματοποιήσουμε από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη, πολιτική προϊσταμένη των υγειονομικών επιτροπών.

4. Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου μας θα στηρίξει τους συναδέλφους που πλήττονται από τις απορριπτικές αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών με όποιον άλλο τρόπο και ενέργεια χρειαστεί προκειμένου να ικανοποιηθούν.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4