Τηλεκπαίδευση-Εκπαιδευτικοί: Να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία
«Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του», σημειώνουν εκπαιδευτικοί, με αφορμή την οδηγία του υπουργείου Παιδείας

«Να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία» για τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία ζητά ένα ακόμα σωματείο εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», τονίζει ότι «κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία!

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Μετά την προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφων με προσωπικά τηλεφωνήματα του Γ.Γ.  του ΥΠΑΙΘ  η εμμονική εκδικητική επίθεση υπουργείου και της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας συνεχίζεται. Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση και το υπ. Παιδείας  που ζητάνε με οδηγία  να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική φόρμα οι Διευθυντές και Προϊσταμένες των Σχολικών Μονάδων τα ονόματα και την αιτία που οι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση.

Είναι απόφαση του ΔΣ  (ΑΠ 34/25-1-22) και τους καλούμε να μην απαντήσουν στη σχετική φόρμα. Τα σχολεία είναι κλειστά, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση διότι οι δήμοι δεν έχουν φροντίσει για την ασφαλή πρόσβαση μας (εκχιονισμός, συλλογή σπασμένων κλαδιών κλπ.). Συνεχίζουν να επιδίδονται στο κυνήγι μαγισσών ποιος έκανε και ποιος δεν έκανε, αντί να φροντίσουν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία (Περιφέρεια, Δημοτικές αρχές, συναρμόδια υπουργεία).

Αυτό που ζητάνε είναι ποιοι δεν έκαναν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους!!!

Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να τηλεργάζεται από το σπίτι του!!

• Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία. Να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

•  Το ΔΣ του Συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων απέναντι σε κάθε απειλή ή διοικητή αυθαιρεσία και θα καλύψει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς. Οι συνάδελφοι να μας  καταγγείλουν την οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. 

*Οι δήμοι θα δώσουν βεβαίωση αδυναμίας πρόσβασης και για σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γη
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
Από την Αρχαία Αλεξάνδρεια στη σύγχρονη σχολική τάξη - Πώς θα γίνει η μέτρηση
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
δασκάλα
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Αναλυτικά τα στοιχεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Γυμναστική
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα
Η σανίδα (plank), παρά τη στατική της φύση, θεωρείται από τους ειδικούς ως μία από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις, προσφέροντας εντυπωσιακά...
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα