pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
tsanta
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικοί στην Εύβοια διώκονται πειθαρχικά, γιατί ζήτησαν να ενημερωθούν γραπτά για τις αποφάσεις της διοίκησης σχετικά με κενό σε δημοτικό σχολείο του νησιού, «υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς».

Σύμφωνα με ψήφισμα στήριξης που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, «η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 10ο Δ.Σ. Χαλκίδας από την αρχή της χρονιάς, εξ αιτίας των κενών σε εκπαιδευτικούς, προχωράει σε πειθαρχικές διώξεις».

Μάλιστα, «νεοδιόριστη εκπαιδευτικός του σχολείου, δασκάλα ενός εκ των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ Δημοτικού, ενεργή συνδικαλιστικά και γνωστή για την δράση της στη περιοχή, διώκεται με την αιτιολογία ότι "προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες προς τη Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας"».

Επιπλέον, «αντί να καλύψει άμεσα το κενό σε εκπαιδευτικό της ΣΤ΄ Δημοτικού, που δημιουργήθηκε λόγω άδειας της εκπαιδευτικού, επιχειρεί να συγκαλύψει το πρόβλημα, να κουκουλώσει τις ελλείψεις και να φορτώσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, «μέσα από προφορικές εντολές και αυθαιρεσίες επιδίωξε να επιβάλει ένα καθεστώς "συνδιδασκαλίας" σε δύο τμήματα με 36 μαθητές. Μάλιστα από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αφήσει χωρίς εκπαιδευτικούς και τις δύο τάξεις ΖΕΠ στο συγκεκριμένο σχολείο».

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Δε θα περάσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία!

Να σταματήσει κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Το Δ.Σ…καταδικάζει την άδικη και εκδικητική δίωξη συναδέλφων εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας που παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς, επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους να ενημερωθούν γραπτά για τις αποφάσεις της διοίκησης, επειδή άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα μέσα από το σωματείο τους.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 10ο Δ.Σ. Χαλκίδας από την αρχή της χρονιάς, εξ αιτίας των κενών σε εκπαιδευτικούς, προχωράει σε πειθαρχικές διώξεις. Αντί να καλύψει άμεσα το κενό σε εκπαιδευτικό της ΣΤ΄ Δημοτικού, που δημιουργήθηκε λόγω άδειας της εκπαιδευτικού, επιχειρεί να συγκαλύψει το πρόβλημα, να κουκουλώσει τις ελλείψεις και να φορτώσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς. Μέσα από προφορικές εντολές και αυθαιρεσίες επιδίωξε να επιβάλει ένα καθεστώς «συνδιδασκαλίας» σε δύο τμήματα με 36 μαθητές. Μάλιστα από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αφήσει χωρίς εκπαιδευτικούς και τις δύο τάξεις ΖΕΠ στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Δ/νση Εκπαίδευσης επιλέγουν να αγνοούν παιδιά που από την αρχή της χρονιάς σημειώνουν πολλές ή συνεχόμενες απουσίες και, αντί να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτά τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία, κάνουν ακριβώς το αντίθετο, επιχειρούν να τα εξαφανίσουν και με αυθαίρετες διαδικασίες να εξαναγκάσουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, παράνομα, να προχωρήσουν σε συνένωση τμημάτων.

Μάλιστα, συναδέλφισσα, νεοδιόριστη εκπαιδευτικός του σχολείου, δασκάλα ενός εκ των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ Δημοτικού, ενεργή συνδικαλιστικά και γνωστή για την δράση της στη περιοχή, διώκεται με την αιτιολογία ότι «προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες προς τη Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας»!

Δε θα επιτρέψουμε να επιβληθεί καθεστώς τρόμου στα σχολεία μας! Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή και αυτή δεν πρόκειται να φιμωθεί. Αποτελεί προσβολή προς τους χιλιάδες συναδέλφους, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν τη μάχη να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, χωρίς καμία στήριξη, να σέρνονται στο τέλος και στα πειθαρχικά επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να συγκαλύψουν τα κενά στα σχολεία, να συμπτύξουν και να συγχωνεύσουν τμήματα ακόμα και εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Είναι συνέχεια πιέσεων αλλά και των παράνομων προφορικών εντολών στις οποίες προχωρούν πολλές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, με εντολή του ΥΠΑΙΘ, για υποχρεωτικές υπερωρίες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και «φύλαξη» μαθητών προκειμένου να μη βγουν στην επιφάνεια τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, κενά που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα από τα κρούσματα κορωνοϊού.

Η κατρακύλα του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Εύβοιας δεν είναι τυχαία. Επιθυμούν το νέο σχολείο της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, ανάλογα με την τσέπη του κάθε γονιού,  να εφαρμοστεί με τον βούρδουλα του φόβου και τις τρομοκρατίας. Πρόκειται για την ίδια λογική της ατομικής ευθύνης στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, που «ξαλαφρώνει» το κράτος από τις ευθύνες του και φορτώνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και την προχωρούν με κάθε τρόπο, με καρότο αλλά ιδιαίτερα με μαστίγιο!
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο κάθε εκπαιδευτικό που παλεύει για τη μόρφωση των παιδιών με ουσιαστικό τρόπο και ασφάλεια, έτσι όπως έχουν ανάγκη στις σημερινές συνθήκες.

Διεκδικούμε, μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και τους συναδέλφους μας στην Εύβοια:

•    Να ανακληθεί κάθε συγχώνευση.
•    Να καλυφθούν άμεσα τα κενά με εκπαιδευτικούς.
•    Να παρθούν ουσιαστικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά μέτρα, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να περιοριστεί η σχολική διαρροή.
•    Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις και να καλυφθούν τα εκρηκτικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
•    Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίων των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και ζητάμε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να στηρίξει με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σωματείων της περιοχής ενάντια στις άδικες διώξεις!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ