Οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων περιφρουρούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τονίζουν ότι δεν υποχρεούνται να κάνουν καμία υπερωρία

«Όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται σε ισχύ και θα τα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο» υπογραμμίζουν σε κάθε τόνο οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, «διάφοροι «γραμματείς», πρόθυμοι και καλοθελητές σπεύδουν μέσα σ αυτήν κατάσταση να δηλώσουν διάφορα ανήκουστα και απαράδεκτα πράγματα».

Για τον λόγο αυτό, υπενθυμίζει ότι καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται, αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι υπάρχει καμία υποχρέωση να παρέχουμε κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκουμε, καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαστε να κάνουμε και ότι εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ τρεις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για αποχή από την τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων:

Δεν μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν!

Οι καταστάσεις που ζούμε στα σχολεία τις πρώτες ημέρες του έτους είναι πρωτόγνωρες και παραπέμπουν σε ένα… «επιτελικό» μπάχαλο. Ευθύνη γι αυτήν τη κατάσταση έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή λοιπόν διάφοροι «γραμματείς» , πρόθυμοι και καλοθελητές σπεύδουν μέσα σ αυτήν κατάσταση να δηλώσουν διάφορα ανήκουστα και απαράδεκτα πράγματα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται σε ισχύ και θα τα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Ως εκ τούτου υπενθυμίζουμε:

1] Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται! Δεν αναπληρώνουμε κανέναν και πουθενά! Να προσλάβει το κράτος αμέσως όσες χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους ωραρίου χρειάζονται!

2] Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω. Όσα ακούστηκαν για αδειούχους που θα κάνουν τηλεκπαίδευση θα ήταν απλώς φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα. Δεν αφήνουμε να καταπατήσει κανένας τα δικαιώματα μας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, δεν σκάβουμε το λάκκο μας!

3] Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση  μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4] Εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ] από κάθε είδους live streaming.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

 

Η Γενική Γραμματέας

 

Άννα Λεκάκη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις-Νέες συγκεντρώσεις Παρασκευή και Δευτέρα
Πανελλαδική ημέρα δράσης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έξω από το υπουργείο Παιδείας - Συγκέντρωση και αύριο Παρασκευή στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις-Νέες συγκεντρώσεις Παρασκευή και Δευτέρα