ειδική αγωγή σεμινάριο
foititiki estia larisas
O φοιτητικός σύλλογος Εστιών Λάρισας καταγγέλλει πως οι φοιτητές που μένουν στις εστίες θα μείνουν χωρίς σίτιση το διάστημα των εορτών

Να εξασφαλιστεί η σίτιση των φοιτητών που μένουν στις εστίες το διάστημα των Χριστουγέννων, ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας, καθώς όπως καταγγέλlει, το εστιατόριο δεν θα λειτουργεί. Αποτέλεσμα αυτού, περίπου 20 φοιτητές δεν θα λαμβάνουν φαγητό από τη λέσχη.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές ενημερώθηκαν πως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα ήταν η τελευταία ημέρα που το εστιατόριο θα λειτουργούσε, λόγω εορτών, με αποτέλεσμα φοιτητές που εργάζονται ή πραγματοποιούν την πρακτική τους, να μείνουν χωρίς σίτιση. 

«Η κυβέρνηση και το πανεπιστήμιο βάζει τις ανάγκες των φοιτητών στην ζυγαριά κόστους – οφέλους και αυτό οι φοιτητές των εστιών το βλέπουμε καθημερινά. Το είδαμε και το διάστημα της καραντίνας όπου το ωράριο της λέσχης είχε μειωθεί τόσο που αρκετοί φοιτητές δεν προλάβαιναν καν να παραλάβουν το φαγητό τους. Το είδαμε ξανά το ίδιο διάστημα με την μείωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού και το βλέπουμε καθημερινά από την κατάσταση των φοιτητικών εστιών», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Χωρίς σίτιση οι φοιτητές των εστιών το διάστημα των εορτών!

Την Τετάρτη 22/12/2021 το προσωπικό της φοιτητικής λέσχης σίτισης μας ενημέρωσε ότι είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του εστιατορίου. Την ίδια στιγμή που περίπου 20 φοιτητές θα παραμείνουν στις εστίες την περίοδο των εορτών καθώς είτε πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση είτε εργάζονται ώστε να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους, η φοιτητική μέριμνα και η διοίκηση του ιδρύματος νίπτουν τας χείρας τους. 

Η αδιαφορία του ΠΘ για την κατάσταση των φοιτητών των εστιών δεν έχει όρια αφού η απάντηση τους μετά από παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου των εστιών γι αυτό το θέμα ήταν πως για το διάστημα αυτό που θα είναι κλειστή η λέσχη θα πρέπει να βρουν τρόπο να μας συντηρήσουν οι γονείς μας

Για ακόμη μία φορά μας κάνουν ξεκάθαρο πως η φοιτητική μέριμνα είναι μόνο στα λόγια “μέριμνα” για τους φοιτητές. Μεριμνούν μόνο για την επιβολή του χαρατσιού και του αντιδραστικού κανονισμού των εστιών που μας απαγορεύει ρητά την χρήση ηλεκτρικών συσκευών στα δωμάτια. Δεν τους ενδιαφέρει το πως θα μαγειρέψουν οι φοιτητές των εστιών ή το αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην γινόμαστε επιπλέον κόστος για το Πανεπιστήμιο. Πράγμα που το παραδέχονται και οι ίδιοι αφού ο λόγος για τον οποίο θα κλείσει το εστιατόριο είναι επειδή η σύμβαση με τον εργολάβο της σίτισης ήταν προγραμματισμένη να σταματήσει για αυτό το διάστημα.

Η κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο βάζει τις ανάγκες των φοιτητών στην ζυγαριά κόστους – οφέλους και αυτό οι φοιτητές των εστιών το βλέπουμε καθημερινά. Το είδαμε και το διάστημα της καραντίνας όπου το ωράριο της λέσχης είχε μειωθεί τόσο που αρκετοί φοιτητές δεν προλάβαιναν καν να παραλάβουν το φαγητό τους. Το είδαμε ξανά το ίδιο διάστημα με την μείωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού και το βλέπουμε καθημερινά από την κατάσταση των φοιτητικών εστιών. 

Ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Να εξασφαλιστεί με οποιονδήποτε τρόπο η σίτιση όσων φοιτητών μείνουν στις εστίες το διάστημα των Χριστουγέννων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».