Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
esties_iοanninοn
«Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που μπορεί να επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης»

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε, χθες, κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ιδρύματος, θέτοντας τα ζητήματα που προκύπτουν  από το άνοιγμα ήδη της περιόδου των αιτήσεων για στέγαση στις εστίες.

«Μπροστά στις αυξημένες αιτήσεις που υπάρχουν την φετινή χρονιά για στέγαση, θέσαμε για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη για υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία, αλλά και το αίτημα για άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια και στερούνται από τους φοιτητές. Για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τα αλλεπάλληλα εμπόδια που προκύπτουν από τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς του Πανεπιστημίου και τη διαχρονική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Φοιτητικής Μέριμνας και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υποδομές του ιδρύματος μένουν διαρκώς ασυντήρητες, τα έξοδα λειτουργίας του ακάλυπτα που διογκώνονται λόγω της έναρξης λειτουργίας του μέσα στην  πανδημία, ενώ οι προσλήψεις προσωπικού είναι “εκτός συζήτησης” αν δεν προορίζονται για την φύλαξη. Ακόμα μπροστά στο ζήτημα της ανέγερσης νέας εστίας, οι κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ υπαγορεύουν αποκλειστικά την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ, που προφανώς θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας δομής που μόνο για τους οικονομικά ασθενείς δεν θα προορίζεται, αφού θα πρέπει να εισπράττει μηνιαίως δυσβάσταχτα ενοίκια» τονίζουν οι οικότροφοι επισημαίνοντας ότι συχνά φοιτητές και φοιτήτριες μην έχοντας τη δυνατότητα να σηκώσουν το οικονομικό βάρος του ενοικίου ενός σπιτιού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ή να μην ξεκινήσουν καν τις σπουδές του. 

«Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που μπορεί να επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης που έχει επιβληθεί σε όλη τη κοινωνία. Στην ουσία όλη αυτή η διαδικασία είναι ένας διαγωνισμός φτώχειας που δεν κερδίζει όποιος έχει ανάγκη, αλλά οι πιο εξαθλιωμένοι. Θέλουν να ανταγωνίζονται οι πιο φτωχοί για ένα δωμάτιο, όσο οι πολιτικές των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση για τη φοιτητική μέριμνα» τονίζει ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζητά:

  • Άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων
  • Άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στα Εξάρχεια για να συλλάβουν διαδηλωτές (βίντεο)
Στο βίντεο φαίνονται οι δικυκλιστές της «ΔΡΑΣΗ», ακούγεται η τζαμαρία που σπάει όπως επίσης και αστυνομικοί να φωνάζουν επανειλημμένα «Έξω, έξω τώρα!»
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στα Εξάρχεια για να συλλάβουν διαδηλωτές (βίντεο)
kerameos
Σχολεία: Δεν αρκούν οι φιέστες Κεραμέως, υπάρχει και η πραγματικότητα
Η υπουργός αποκρύπτει το σύνολο των ενεργειών με τις οποίες είναι επιβαρυμένα τα σχολεία σε περίπτωση υπάρξεως κρούσματος. Αυτό σημαίνει ότι: Ή δε...
Σχολεία: Δεν αρκούν οι φιέστες Κεραμέως, υπάρχει και η πραγματικότητα
Αδιανόητη καταγγελία για αρνητή στην Πάτρα: Πλήρωσε για να του κάνουν εμβόλιο πάνω από το… μπουφάν
Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες αρνητών - Πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.
Αδιανόητη καταγγελία για αρνητή στην Πάτρα: Πλήρωσε για να του κάνουν εμβόλιο πάνω από το… μπουφάν