esties_iοanninοn
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που μπορεί να επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης»

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε, χθες, κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ιδρύματος, θέτοντας τα ζητήματα που προκύπτουν  από το άνοιγμα ήδη της περιόδου των αιτήσεων για στέγαση στις εστίες.

«Μπροστά στις αυξημένες αιτήσεις που υπάρχουν την φετινή χρονιά για στέγαση, θέσαμε για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη για υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία, αλλά και το αίτημα για άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια και στερούνται από τους φοιτητές. Για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τα αλλεπάλληλα εμπόδια που προκύπτουν από τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς του Πανεπιστημίου και τη διαχρονική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Φοιτητικής Μέριμνας και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υποδομές του ιδρύματος μένουν διαρκώς ασυντήρητες, τα έξοδα λειτουργίας του ακάλυπτα που διογκώνονται λόγω της έναρξης λειτουργίας του μέσα στην  πανδημία, ενώ οι προσλήψεις προσωπικού είναι “εκτός συζήτησης” αν δεν προορίζονται για την φύλαξη. Ακόμα μπροστά στο ζήτημα της ανέγερσης νέας εστίας, οι κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ υπαγορεύουν αποκλειστικά την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ, που προφανώς θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας δομής που μόνο για τους οικονομικά ασθενείς δεν θα προορίζεται, αφού θα πρέπει να εισπράττει μηνιαίως δυσβάσταχτα ενοίκια» τονίζουν οι οικότροφοι επισημαίνοντας ότι συχνά φοιτητές και φοιτήτριες μην έχοντας τη δυνατότητα να σηκώσουν το οικονομικό βάρος του ενοικίου ενός σπιτιού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ή να μην ξεκινήσουν καν τις σπουδές του. 

«Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που μπορεί να επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης που έχει επιβληθεί σε όλη τη κοινωνία. Στην ουσία όλη αυτή η διαδικασία είναι ένας διαγωνισμός φτώχειας που δεν κερδίζει όποιος έχει ανάγκη, αλλά οι πιο εξαθλιωμένοι. Θέλουν να ανταγωνίζονται οι πιο φτωχοί για ένα δωμάτιο, όσο οι πολιτικές των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση για τη φοιτητική μέριμνα» τονίζει ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζητά:

  • Άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων
  • Άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.
ΕΟΠΠΕΠ: Παράταση για τις αιτήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΣΑΕΚ και ΣΕΚ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.
panepstimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Νέα κατάταξη και σημαντικές διακρίσεις μελών ΔΕΠ
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάσσεται στη 10η θέση μεταξύ 19 ελληνικών πανεπιστημίων και στην 495η θέση παγκοσμίως
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Νέα κατάταξη και σημαντικές διακρίσεις μελών ΔΕΠ
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
Αγροτικά μπλόκα ξανά τον Ιούνιο – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα
Τοπικές συσκέψεις και προετοιμασίες για νέα πανελλαδική δράση με αποκλεισμούς σε οδικά δίκτυα, λιμάνια και τελωνεία
Αγροτικά μπλόκα ξανά τον Ιούνιο – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα