Γονείς ΓΕΛ Ασημίου: Να καλυφθεί το κενό του καθηγητή φυσικής αγωγής
Να καλυφθεί το κενό του καθηγητή φυσικής αγωγής, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ασημίου

Με επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ασημίου, ζητά να καλυφθεί το κενό του καθηγητή φυσικής αγωγής. Το κενό παραμένει ακάλυπτο, λόγω προσλήψεων μικρού αριθμού αναπληρωτών από το συγκεκριμένο κλάδο και τονίζεται πως στην τελευταία φάση προσλήψεων, έγιναν 5 προσλήψεις για 12 κενά του Νομού Ηρακλείου. 

«Μάλλον το Υπουργείο θεωρεί ότι η γυμναστική είναι ένα «δευτερεύον» μάθημα», τονίζει στην επιστολή και προσθέτει πως οι μαθητές φέτος, δεν θα καταφέρουν να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες.

Προσθέτουν ακόμη, πως για την 28η Οκτωβρίου, προσφέρθηκε αναπληρωτής γυμναστής γειτονικού σχολείου, ώστε να ικανοποιηθεί η επιθυμία των μαθητών να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Αναλυτικά:

Κενό  εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής στο ΓΕΛ ΑΣΗΜΙΟΥ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και προπάντων των Μαθητών του ΓΕΛ Ασημίου για το κενό  εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) στο σχολείο μας από την αρχή του σχολικού έτους  2021-2022.

Το κενό παραμένει ακάλυπτο, λόγω προσλήψεων μικρού αριθμού αναπληρωτών από το συγκεκριμένο κλάδο. Στην τελευταία φάση προσλήψεων, έγιναν 5 προσλήψεις για 12 κενά του Νομού Ηρακλείου. Έχοντας διανύσει σχεδόν ολόκληρο το πρώτο σχολικό τετράμηνο, δυστυχώς δε βλέπουμε κάποιο φως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα για πρώτη χρονιά, δεν δίνονται όλα τα κενά στους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για να επιλέξουν, κατόπιν εντολής του Υπουργείου, αφού ζητάει να δοθούν τόσα κενά, όσος και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσέλαβε και όχι όλα τα κενά του Νομού. Με ποια κριτήρια θα κρίνουν ποιο σχολείο χρειάζεται καθηγητή/τρια γυμναστικής και ποιο όχι;  

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που ήθελαν οι μαθητές μας να συμμετάσχουν καθώς πέρασαν 2 χρόνια χωρίς παρελάσεις, προσφέρθηκε πρόθυμα προς τιμήν του, ο Συνάδελφος αναπληρωτής γυμναστής του γειτονικού Γυμνασίου Ασημίου να προετοιμάσει και να συνοδεύσει μαζί με το δικό του σχολείο και το δικό μας. Οι παρελάσεις στα χωριά έχουν άλλη σημασία και διάσταση και εδώ  παρελαύνει το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο το οποίο έχει και τα τύμπανα που δίνουν τον ρυθμό.

Μάλλον το Υπουργείο θεωρεί ότι η γυμναστική είναι ένα «δευτερεύον» μάθημα. Οι μαθητές μας χρειάζονται τη γυμναστική για να μπορούν να ισορροπούν τη πνευματική με τη φυσική τους κατάσταση, και κυρίως μετά από δυο σχολικές χρονιές τηλεκπαίδευσης. Η γυμναστική θα έπρεπε να προάγεται στα σχολεία, ιδιαίτερα με αυτές τις συνθήκες και όχι να παραμελείται. Ιδιαιτέρως οι μαθητές της Γ τάξης, χρειάζονται πιο πολύ την σωματική άσκηση για να εκτονώνουν το άγχος των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων. Άλλωστε το μάθημα για την Γ τάξη έχει γίνει 3 ώρες από 2 εβδομαδιαίως.

Επίσης είναι πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που οι μαθητές του ΓΕΛ Ασημίου δεν θα συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε και άλλη μια παράμετρο, την οποία το Υπουργείο δε λαμβάνει υπόψιν και αυτή είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στο ωρολόγιο πρόγραμμα με το συγκεκριμένο κενό. Με δεδομένο ότι η Φιλόλογος που έχει αναλάβει το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και στα δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης, δημιουργούνται πολλά κενά για τους μαθητές , καθώς δεν αρκούν οι ώρες των Αγγλικών και των Θρησκευτικών, τα μοναδικά μαθήματα γενικής παιδείας, για να καλύψουν παράλληλα τις ώρες της Γλώσσας στο άλλο τμήμα, με αποτέλεσμα είτε πάντα ένα από τα δύο τμήματα να κάνει κενά σε ώρες Γενικής Παιδείας ή να βγαίνει ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα για τη Φιλόλογο και τους μαθητές. 

Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη του κενού αυτού, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και να μπορούμε να προχωρήσουμε πλήρεις στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοτοπούλου
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
Τρεις μήνες χωρίς εφαρμογή της νομοθεσίας – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις για το θεσμικό «κενό» που απειλεί να μπλοκάρει κρίσιμες...
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
kdap
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
Αναζητούνται έξι ειδικότητες εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
astynomia_peripoliko_152019.jpg
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
Τα λείψανα βρέθηκαν από κυνηγό σε δυσπρόσιτη περιοχή – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση μέσω DNA
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
τροχαίο
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
Λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζονται εκτεταμένες απαγορεύσεις στάθμευσης και διακοπές κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί