pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Να καλυφθεί το κενό του καθηγητή φυσικής αγωγής, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ασημίου

Με επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ασημίου, ζητά να καλυφθεί το κενό του καθηγητή φυσικής αγωγής. Το κενό παραμένει ακάλυπτο, λόγω προσλήψεων μικρού αριθμού αναπληρωτών από το συγκεκριμένο κλάδο και τονίζεται πως στην τελευταία φάση προσλήψεων, έγιναν 5 προσλήψεις για 12 κενά του Νομού Ηρακλείου. 

«Μάλλον το Υπουργείο θεωρεί ότι η γυμναστική είναι ένα «δευτερεύον» μάθημα», τονίζει στην επιστολή και προσθέτει πως οι μαθητές φέτος, δεν θα καταφέρουν να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες.

Προσθέτουν ακόμη, πως για την 28η Οκτωβρίου, προσφέρθηκε αναπληρωτής γυμναστής γειτονικού σχολείου, ώστε να ικανοποιηθεί η επιθυμία των μαθητών να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Αναλυτικά:

Κενό  εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής στο ΓΕΛ ΑΣΗΜΙΟΥ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και προπάντων των Μαθητών του ΓΕΛ Ασημίου για το κενό  εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) στο σχολείο μας από την αρχή του σχολικού έτους  2021-2022.

Το κενό παραμένει ακάλυπτο, λόγω προσλήψεων μικρού αριθμού αναπληρωτών από το συγκεκριμένο κλάδο. Στην τελευταία φάση προσλήψεων, έγιναν 5 προσλήψεις για 12 κενά του Νομού Ηρακλείου. Έχοντας διανύσει σχεδόν ολόκληρο το πρώτο σχολικό τετράμηνο, δυστυχώς δε βλέπουμε κάποιο φως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα για πρώτη χρονιά, δεν δίνονται όλα τα κενά στους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για να επιλέξουν, κατόπιν εντολής του Υπουργείου, αφού ζητάει να δοθούν τόσα κενά, όσος και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσέλαβε και όχι όλα τα κενά του Νομού. Με ποια κριτήρια θα κρίνουν ποιο σχολείο χρειάζεται καθηγητή/τρια γυμναστικής και ποιο όχι;  

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που ήθελαν οι μαθητές μας να συμμετάσχουν καθώς πέρασαν 2 χρόνια χωρίς παρελάσεις, προσφέρθηκε πρόθυμα προς τιμήν του, ο Συνάδελφος αναπληρωτής γυμναστής του γειτονικού Γυμνασίου Ασημίου να προετοιμάσει και να συνοδεύσει μαζί με το δικό του σχολείο και το δικό μας. Οι παρελάσεις στα χωριά έχουν άλλη σημασία και διάσταση και εδώ  παρελαύνει το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο το οποίο έχει και τα τύμπανα που δίνουν τον ρυθμό.

Μάλλον το Υπουργείο θεωρεί ότι η γυμναστική είναι ένα «δευτερεύον» μάθημα. Οι μαθητές μας χρειάζονται τη γυμναστική για να μπορούν να ισορροπούν τη πνευματική με τη φυσική τους κατάσταση, και κυρίως μετά από δυο σχολικές χρονιές τηλεκπαίδευσης. Η γυμναστική θα έπρεπε να προάγεται στα σχολεία, ιδιαίτερα με αυτές τις συνθήκες και όχι να παραμελείται. Ιδιαιτέρως οι μαθητές της Γ τάξης, χρειάζονται πιο πολύ την σωματική άσκηση για να εκτονώνουν το άγχος των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων. Άλλωστε το μάθημα για την Γ τάξη έχει γίνει 3 ώρες από 2 εβδομαδιαίως.

Επίσης είναι πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που οι μαθητές του ΓΕΛ Ασημίου δεν θα συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε και άλλη μια παράμετρο, την οποία το Υπουργείο δε λαμβάνει υπόψιν και αυτή είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στο ωρολόγιο πρόγραμμα με το συγκεκριμένο κενό. Με δεδομένο ότι η Φιλόλογος που έχει αναλάβει το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και στα δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης, δημιουργούνται πολλά κενά για τους μαθητές , καθώς δεν αρκούν οι ώρες των Αγγλικών και των Θρησκευτικών, τα μοναδικά μαθήματα γενικής παιδείας, για να καλύψουν παράλληλα τις ώρες της Γλώσσας στο άλλο τμήμα, με αποτέλεσμα είτε πάντα ένα από τα δύο τμήματα να κάνει κενά σε ώρες Γενικής Παιδείας ή να βγαίνει ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα για τη Φιλόλογο και τους μαθητές. 

Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη του κενού αυτού, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και να μπορούμε να προχωρήσουμε πλήρεις στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
«Μετά την αποφυλάκιση του, η Λυδία θα είναι 20 ετών, και τότε θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα τον συναντήσει»
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής