Alexandros Michailidis / SOOC
Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά

Διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 14:00, κήρυξε η ΕΛΜΕ Χανίων, καθώς διοργανώνει συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Αγοράς για τον προϋπολογισμό του 2022.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι «οι δαπάνες για την Δημόσια Παιδεία παραμένουν για πολλοστή χρονιά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αφού δεν προβλέπει καμιά αύξηση, που σημαίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού στα σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται για τα επόμενα χρόνια σε αίθουσες των  27 μαθητών!».

Επίσης, καλούν την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 16 Δεκεμβρίου.

«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να δυναμώσει με την διεύρυνση των σωματείων που αποφασίζουν απεργία αποχή αλλά και τον αγώνα για να μην προχωρήσουν τα επόμενα βήματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Να μην προχωρήσουν οι διαπιστωτικές εξετάσεις τύπου PISA σε Στ’ δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου. Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Προϋπολογισμός 2022: «Οι φτωχοί φτωχότεροι»  και οι «πλούσιοι πλουσιότεροι»

Πανεργατική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση!

Απεργιακή συγκέντρωση 16/12, 13:00, πλ. Αγοράς

Η ΕΛΜΕ Χανίων  κηρύσσει 1 ή 2 ώρες(12:00 έως 14:00) διευκολυντική στάση εργασίας

Η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται αμείωτη. Οι μισθοί εξανεμίζονται από τη διαρκή φοροληστεία και την ακρίβεια, η ανεργία αυξάνεται την ίδια στιγμή που το έκτρωμα «Χατζηδάκη» οικοδομεί τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, εντείνει την υπερεκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων, διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, μετατρέπει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα ελεημοσύνης, βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας ιδιωτικοποιούνται, ενώ εν μέσω πανδημίας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει κάτω από το βάρος της πολιτικής της εγκατάλειψης.

Η υγειονομική κρίση κλιμακώνεται επικίνδυνα, κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει παρθεί σε χώρους δουλειάς, για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για μείωση των μαθητών στα τμήματα, για αποτελεσματικό επιδημιολογικό έλεγχο, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική περιλαμβάνει μόνο πρόστιμα, τιμωρητική λογική, επιδημιολογική επιτήρηση με το αζημίωτο (rapid test επί πληρωμή), διαχωρισμός και μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες, πριμοδότηση των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών, μείωση χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, εργασιακή εξόντωση των υγειονομικών. Συνεχίζεται η σκανδαλώδης ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας που κερδοσκοπεί πάνω στην ανάγκη του λαού για διασφάλιση της υγείας αντί να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση οι ιδιωτικές δομές υγείας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση έναν ακόμα αντιλαϊκό – αντικοινωνικό προϋπολογισμό

Αύξηση της φορολογίας κατά 3,5 δις ευρώ (7,5%)

Μείωση κατά 820 εκατ. ευρώ για τη Δημόσια Υγεία! Ωμά και κυνικά η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού προαναγγέλλει μάλιστα 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

200 εκατ. ευρώ λιγότερα για τα ήδη πενιχρά επιδόματά ανεργίας

Οικονομική ασφυξία στα ασφαλιστικά ταμεία περικόπτοντας τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 850 εκατ. ευρώ (-3%).

Προβλέπονται 1,1δις ευρώ λιγότερα για όλους τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει πιο εντατικά την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης!

Νέες φοροελαφρύνσεις και ασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο αφού η κυβέρνηση μειώνει κατά 2% τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων και κατά 50% τη φορολογία από τη συγκέντρωση κεφαλαίου!

Οι δαπάνες για την Δημόσια Παιδεία παραμένουν για πολλοστή χρονιά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αφού δεν προβλέπει καμιά αύξηση, που σημαίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού στα σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται για τα επόμενα χρόνια σε αίθουσες των  27 μαθητών!

Την ίδια στιγμή ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και την επιβολή του σχολείου της αγοράς που επιθετικά προχωράει η κυβέρνηση σε συνέχεια της πολιτικής στην εκπαίδευση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα η ΝΔ υπόσχεται ψίχουλα αντί για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις βάζοντας ως προαπαιτούμενο την καπιταλιστική τους «ανάπτυξη» δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων και της εργοδοσίας.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να δυναμώσει με την διεύρυνση των σωματείων που αποφασίζουν απεργία αποχή αλλά και τον αγώνα για να μην προχωρήσουν τα επόμενα βήματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Να μην προχωρήσουν οι διαπιστωτικές εξετάσεις τύπου PISA σε Στ’ δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου. Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων

Με βάση την απόφαση των συνδικάτων για απειθαρχία στο ν. Χατζηδάκη και για απεργιακό αγώνα θεωρούμε αναγκαίο μπροστά στην καταιγιστική επίθεση και τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό να υπάρξει πανεργατική απεργιακή απάντηση. Την απόφαση αυτή παρότι την έχει ήδη λάβει η ΑΔΕΔΥ από το Γενικό Συμβούλιο στις 4/10 και την έχουν διακηρύξει τα συνδικάτα, βλέπουμε για άλλη μια φορά να ακυρώνεται. 

Καλούμε για άλλη μια φορά την ΑΔΕΔΥ και τη ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 16/12 για όλα τα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Χανίων  προκηρύσσει 1 έως 2 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη 16/12 και την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 13:00. μμ στην πλ. Αγοράς . Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να συνδιοργανώσουμε το συλλαλητήριο.

Τα σωματεία σε θέσεις μάχης!

Να μην περάσει ο αντιλαϊκός – αντικοινωνικός προϋπολογισμός!

Να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης!

Υγεία - Παιδεία - Ζωή - Ελευθερία!

Αυξήσεις στους μισθούς Τώρα!  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μέντορες και Συντονιστές: Επίδομα θέσης αντί μοριοδότησης ζητά η ΟΙΕΛΕ
Μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές: Οι θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση πρέπει να συνοδεύονται από οικονομικά κίνητρα και η εφαρμογή των...
Μέντορες και Συντονιστές: Επίδομα θέσης αντί μοριοδότησης ζητά η ΟΙΕΛΕ