Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Oι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα «Σώμα», ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά

Tη στήριξή του στους νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, που μηνύθηκαν από γονέα, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Χανίων και κάνει λόγο για «παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο».  Ακόμη, κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας στις 8 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα «Σώμα», ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά.

«Ο μηνυτής κατηγορεί τις εκπαιδευτικούς ότι προέβησαν σε έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και στην εκ προθέσεως ψυχική κακοποίηση ανηλίκων. Πρόκειται για παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης», τονίζει.

Επιπλέον το ΔΣ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας στις 8 Δεκέμβρη από τις 11π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα της δίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 11.30μ.μ.

Αναλυτικά:

Στάση Εργασίας – Στηρίζουμε το 19ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων στηρίζει τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, οι οποίες μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα <<Σώμα>>, ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά τους. Το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας στις 8 Δεκέμβρη από τις 11π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα της δίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 11.30μ.μ. .

Να θυμίσουμε ότι για την ενότητα το <<Σώμα>> είχε προηγηθεί σχετική ημερίδα για τους γονείς του 19ου Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, από τις τέως Σχολικούς Συμβούλους Π.Α κ. Κασσωτάκη και Δ.Ε κ. Γερούκη με θέμα <<Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη- σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρώιμη ηλικία>>.

Πρόκειται για παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης.

Σε μια περίοδο που εξελίσσεται μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία και επιχειρείται να τους επιρριφθούν όλες οι ευθύνες για τα δεινά της εκπαίδευσης, μέσω της αξιολόγησης, είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία με βάση τις θεωρίες της μάθησης.

Οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με πολύ σημαντικό αλλά διακριτό ρόλο, και κάθε προσπάθεια επέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και στοχοποίησης συναδέλφων μας μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα