pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Νέα επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Νίκη Κεραμέως - Μόνιμο διορισμό ζητούν εκπαιδευτικοί ΤΕ16 Μουσικής - «Αναγκαζόμαστε να επιβιώνουμε με το μηνιαίο βοήθημα/επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ»

Μία ακόμα επιστολή διαμαρτυρίας λαμβάνει η Νίκη Κεραμέως, αυτή τη φορά από το Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων. Όπως τονίζεται, παρά το ότι η υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για 540 μόνιμους διορισμούς στα Μουσικά Σχολεία, πραγματοποιήθηκαν 451 και θέσεις εκπαιδευτικοί ΤΕ16 Μουσικής αναγκάζονται να ζουν με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών του διορισμού τους, «ώστε να μην καθυστερήσουν περαιτέρω και οι προσλήψεις αναπληρωτών και εμπειροτεχνών μουσικών και συνεχιστούν οι διαρροές μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία, τα οποία προσφέρουν Δημόσια και Δωρεάν Μουσική Εκπαίδευση και Παιδεία».

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

Μετά τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για 540 μόνιμους διορισμούς στα Μουσικά Σχολεία της  χώρας, πράγματι έγινε  πράξη αυτή η δέσμευση, όχι όμως για 540 διορισμούς, αλλά για 451.

Οι 89 θέσεις που απομένουν ώστε να συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός μόνιμων διορισμών, αφορούν στις ειδικότητες του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής .Οι ανωτέρω ειδικότητες περιλαμβάνονται στην προκήρυξη  1ΓΤ/2020,της  οποίας  οι οριστικοί πίνακες κατάταξης  έχουν ανακοινωθεί  από το ΑΣΕΠ την 27η Οκτωβρίου 2021, η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό στις κενές εναπομείνασες θέσεις μετά τους διορισμούς των 451 μουσικών του κλάδου ΠΕ79, έχει εκδοθεί την 17η Νοεμβρίου και η διαδικασία επιλογής /δήλωσης σχολείων μέσω του ΟΠΣΥΔ  έχει ολοκληρωθεί την  22α Νοεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι τεχνικές ειδικότητες που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη 1ΓΤ/2020, αλλά και οι αντίστοιχες αυτών της  2ΓΔ/2020 και αφορούν σε  104 υπό διορισμό εκπαιδευτικούς  στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Έκτοτε, ουδεμία επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των διοριστέων και των τοποθετήσεών τους από το Υπουργείο Παιδείας  & Θρησκευμάτων υπάρχει, δεδομένου ότι ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους οδεύοντας στις διακοπές των Χριστουγέννων και δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων σε ειδικότητες εκπ/κών μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία, καθώς η καθυστέρηση ανακοίνωσης  των διορισμών, οδηγεί στην παράταση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων και εμπειροτεχνών καθηγητών.

Σημειώνουμε ότι οι ανωτέρω καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει διαρροές μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία, πράγμα το οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει και αναφέρει και σε προηγούμενες επιστολές μας  προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την ΟΛΜΕ, τις κατά τόπους ΕΛΜΕ και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Επίσης, γνωρίζοντας πάντα τη «δεδομένη γραφειοκρατία» των δημοσίων υπηρεσιών και στην προκειμένη περίπτωση την εμπλοκή και άλλων υπουργείων πέραν του υπ. Παιδείας και ενθυμούμενοι με αγανάκτηση παλαιότερα έτη ,όπως το έτος 2013 κατά το οποίο η ‘Α φάση προσλήψεων αναπληρωτών στα Μουσικά Σχολεία έγινε την 2α Δεκεμβρίου, επισημαίνουμε ότι οι  89 υπό διορισμό εκπ/κοί του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής, όπως και οι 104 εκπ/κοί τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, αλλά και οι εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές και εμπειροτέχνες καθηγητές μουσικής, παραμένουμε σε καθεστώς ανεργίας και αναγκαζόμαστε να επιβιώνουμε με το μηνιαίο βοήθημα/επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, της τάξης των 399,72€ και ζητούμε, αν μη τι άλλο, την επίσπευση των διαδικασιών του διορισμού μας, ώστε να μην καθυστερήσουν περαιτέρω και οι προσλήψεις αναπληρωτών και εμπειροτεχνών μουσικών και συνεχιστούν οι διαρροές μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία, τα οποία προσφέρουν Δημόσια και Δωρεάν Μουσική Εκπαίδευση και Παιδεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Οι αναπληρωτές προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτηση για το επίδομα τακτικής...
Σχετικά με το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Πανελλαδικές 2022: Τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Δείτε παραδείγματα του τρόπου υπολογισμού των μορίων και των κριτηρίων ισοβαθμίας για τους υποψήφιους (ΓΕΛ) των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Πανελλαδικές 2022: Τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;
Το ΥΠΑΙΘ, επιλέγει για μία ακόμα φορά (βλέπε διανομή βιβλίων), να προγραμματίζει την υλοποίηση κρίσιμων εργασιών για την ομαλή λειτουργία του...
Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;