Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Συλλογικά και ενωτικά να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας, την εργασία μας, τους μαθητές μας», τονίζει η Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου

«Γύρισε το ρολόι της Ιστορίας σχεδόν δύο αιώνες πίσω, επιβάλλοντας συνθήκες ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα», υπογραμμίζει η Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου, σε ανακοίνωσή της. 

Επισημαίνει τα εκπαιδευτικά κενά που καταγράφονται στα σχολεία, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αξιολόγηση που σκοπό έχουν να «κατηγοριοποιήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σχολείο».

«Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με πλούσιο περιεχόμενο, με την τέχνη, την κοινωνιολογία και τις ανθρωπιστικές σπουδές στο επίκεντρό του, για όλα τα παιδιά, ώστε να ερωτεύονται τη ζωή, να αναζητούν σ’ αυτήν την ομορφιά και να δημιουργούν, που θα ανθίζουν τα αισθήματα και οι κλίσεις τους και δεν θα βιάζεται κάθε προσδοκία τους», τονίζει. 

Παράλληλα, καλεί στις εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου, στο εργατικό κέντρο Ν. Ορ/δας, από τις 11:00 έως 18:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πραγματικότητά τους δεν μας χωράει. Να μην την κάνουμε όραμά μας!

Οι φετινές εκλογές στις ΕΛΜΕ, που πραγματοποιούνται έπειτα από δύο χρόνια, διεξάγονται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως η εγκληματική διαχείρισή της από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ, επιτάχυνε με ραγδαίο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβερνητική επίθεση στέρησε κοινωνικά αγαθά, εισοδήματα, μορφωτικά δικαιώματα δεκαετιών, επέφερε συντριπτικά χτυπήματα στο Δημόσιο Σχολείο και τσάκισε τη Δημόσια Υγεία, οδηγώντας σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία. Γύρισε το ρολόι της Ιστορίας σχεδόν δύο αιώνες πίσω, επιβάλλοντας συνθήκες ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα, καταργώντας ουσιαστικά το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, βάζοντας τα σωματεία στο γύψο, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, μετατρέποντας τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στη διαδήλωση και την απεργία σε ιδιώνυμο αδίκημα, όπου οι «ενοχλητικές» απεργίες θα απαγορεύονται και οι απεργοί θα επιστρατεύονται.

Χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, συγχωνεύσεις τμημάτων, ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, «αξιολόγηση» που θα κατηγοριοποιήσει και θα ιδιωτικοποιήσει τα σχολεία, θα εμπεδώσει τον αυταρχισμό, τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία! Το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Υποχρέωση μας είναι να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας ανθρώπινης και αξιοπρεπούς ζωής. Να μη μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη, στέγη, τροφή, ρεύμα, μόρφωση!
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ προβάλουμε σταθερά τη γραμμή της ενότητας του κλάδου. Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και στο θέμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση». Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και στο μαζικό συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων με πρωταγωνιστές τις Γ.Σ. και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Για μας η ενότητα και η συλλογικότητα οικοδομούνται και σφυρηλατούνται πάνω στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, στην υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, ενάντια σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Συλλογικά και ενωτικά να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας, την εργασία μας, τους μαθητές μας!

Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

    • Η «αξιολόγηση» δεν θα περάσει! Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη! Αγωνιζόμαστε για δημοκρατικά δικαιώματα και παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία!
    • Να περιφρουρήσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη διαδήλωση και την απεργία! Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη.

Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις! Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίας 2016 – 17. Επαναφορά 13ου και 14 μισθού.

    • Να ληφθούν τώρα μέτρα για την πανδημία σε όλα τα σχολεία! Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων! 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους – προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας - εξοπλισμός των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

    • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).

    • Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στην απόλυση ή τη στέρηση μισθού.

    • Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ στα γενικά και ειδικά μαθήματα. Αύξηση των εισακτέων. Η Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια θα μείνει στα χαρτιά. Καμιά σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις PISA στην Στ΄ δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με όλα τα εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μαζικοί διορισμοί τώρα με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολογίου! Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας! Επαναφορά του ωραρίου στην προ του 2013 συνθήκη.

    • Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ.Δ., τις υπερεξουσίες των δ/ντων.

    • Κριτήρια, μόρια και πλήρης διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Τα πάντα στη δημοσιότητα!

    • Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των μαθητών μας από την τηλεκπαίδευση. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.

    • Αύξηση των δαπανών στην Παιδεία και όχι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με πλούσιο περιεχόμενο, με την τέχνη, την κοινωνιολογία και τις ανθρωπιστικές σπουδές στο επίκεντρό του, για όλα τα παιδιά, ώστε να ερωτεύονται τη ζωή, να αναζητούν σ’ αυτήν την ομορφιά και να δημιουργούν, που θα ανθίζουν τα αισθήματα και οι κλίσεις τους και δεν θα βιάζεται κάθε προσδοκία τους!

Με τα σωματεία μας υπερασπίζουμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και το Δημόσιο Σχολείο για όλα τα παιδιά!

Στις εκλογές της 2ης Δεκεμβρίου στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας:

Ψηφίζουμε για μία ΕΛΜΕ που ενώνει, εμπνέει και αγωνίζεται μέχρι τη νίκη!

Την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΟΡ/ΔΑΣ

ψηφίζουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
για ένα σωματείο
ανεξάρτητο-μαχητικό-αποτελεσματικό-αξιόπιστο!
ψηφίζουμε:

 

agonistikiparemvasievrou
agonistikiparemvasievrou


ΑΓΩΝΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 30/12 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΟΡ/ΔΑΣ στις     16.30
Ψηφοφορία στις 02/12 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΟΡ/ΔΑΣ στις     11.00-18.00

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

teacher 1280
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα
Ποιους αφορά η Τοπική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ–ΕΒΠ; Τι γίνεται με την προϋπηρεσία; Τι γίνεται με τη διαδικασία και τις θέσεις
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα