sillalitirio-ekpaideutikoi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε νέα συνάντηση συντονισμού τις ΕΛΜΕ τη Δευτέρα στις 6.00 μμ μέσω τηλεδιάσκεψης για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων κάλεσε όλα τα σωματεία που με κοινό αίτημα τους συγκλήθηκε η γενική συνέλευση, αρχικό κάλεσμα 36 ΕΛΜΕ, για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, όπως και όλες τις ΕΛΜΕ που έχουν απόφαση για κήρυξη νέας απεργίας αποχής.

Για την γενική συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ τονίζει πως μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, παρά την υποχώρηση της ΟΛΜΕ εξακολουθούν να στηρίζουν την απεργία αποχή ως το βασικό μέσο για να σταματήσει η αξιολόγηση.

Ήδη 8 σωματεία έχουν κηρύξει απεργία αποχή τα ίδια, ενώ στη ΓΣ των Προέδρων ακόμη 8  ΕΛΜΕ δήλωσαν ότι έχουν απόφαση και θα προχωρήσουν  μέσα στις επόμενες μέρες στην κήρυξη  απεργίας αποχής τα ίδια. «Άλλες ΕΛΜΕ θα πάρουν απόφαση από τις εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες», όπως αναφέρει.

Παράλληλα, καλεί στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14/12 στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης και στο 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ

Η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 27/11/2021 επιβεβαίωσε την αγωνία των εκπαιδευτικών όλης της χώρας να συνεχίσουν την απεργία αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Η απόφαση για κήρυξη νέας απεργίας αποχής από την ΟΛΜΕ ψηφίστηκε από 40 ΕΛΜΕ (53,4%), ενώ υπήρξαν και άλλες δυο με την ίδια απόφαση που αποκλείστηκαν, καθώς είχαν κάνει ΓΣ με διαδικτυακό τρόπο. Το ποσοστό αυτό απέδειξε ότι μεγάλη μερίδα των συναδέλφων, παρά την υποχώρηση της ΟΛΜΕ εξακολουθούν να στηρίζουν την απεργία αποχή ως το βασικό μέσο για να σταματήσει η αξιολόγηση. Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία με την αυτοτέλεια και την αυτονομία τους ανοίγουν νέο δρόμο, ελπιδοφόρο και νικηφόρο. Ήδη 8 σωματεία έχουν κηρύξει απεργία αποχή τα ίδια, ενώ στη ΓΣ των Προέδρων ακόμη 8  ΕΛΜΕ δήλωσαν ότι έχουν απόφαση και θα προχωρήσουν  μέσα στις επόμενες μέρες στην κήρυξη  απεργίας αποχής τα ίδια. Άλλες ΕΛΜΕ θα πάρουν απόφαση από τις εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες.

Η αξιολόγηση θα σημάνει νέα βαθιά επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (σημαντική αύξηση ωραρίου, διδακτική και εξωδιδακτική απασχόληση, υπεραριθμίες, απώλεια οργανικών, απολύσεις αναπληρωτών, υποταγή, χειραγώγηση) και αποδομεί το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Την ίδια στιγμή μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα πλήττουν βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών (συνεχείς εξεταστικές διαδικασίες από το Δημοτικό ως το Λύκειο, αποκλεισμός από το Λύκειο, προώθησή τους στην κατάρτιση).

Σήμερα πρέπει να συνεχιστεί η απεργία αποχή και να σταματήσει η αξιολόγηση. Σε αυτή τη συγκυρία, η ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας αποχής είναι πλέον στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η Ε ΕΛΜΕ Θ με βάση και την απόφαση της ΓΣ μετά τη λήξη της ΓΣ των Προέδρων κάλεσε όλα τα σωματεία που με κοινό αίτημα τους συγκλήθηκε η ΓΣ (αρχικό κάλεσμα 36 ΕΛΜΕ) για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, όπως και όλες τις ΕΛΜΕ που έχουν απόφαση για κήρυξη νέας απεργίας αποχής.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Ε΄ Αθήνας, Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), Β΄ Αχαΐας, Β΄ Έβρου, Εύβοιας, Γ΄ Θεσ/νίκης, Ε΄ Θεσ/νίκης, Ικαρίας – Φούρνων, Α΄ Κυκλάδων, Λάρισας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φωκίδας, Χανίων. Συμμετείχαν ως παρατηρητές στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι από τις ΕΛΜΕ Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Καστοριάς και Φθιώτιδας.

Για την καλύτερο συντονισμό αυτών των σωματείων, καθώς και άλλων που θέλουν να πάρουν μέρος για την επιτυχία της συνέχισης της απεργίας αποχής η Ε ΕΛΜΕ Θ καλεί σε νέα συνάντηση συντονισμού τις ΕΛΜΕ τη Δευτέρα στις 6.00 μμ μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ  Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/12  ΣΤΟ 1ο Γ/Σ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – 1ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους (μόνιμους, αναπληρωτές) ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14/12 στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης και στο 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης.

Θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για να συμμετέχουν με ασφάλεια οι συνάδελφοι στις εκλογικές διαδικασίες (χρησιμοποίηση και των δύο σχολείων για να αποφύγουμε το συνωστισμό, πολλά εκλογικά τμήματα, επάρκεια μελών στις εφορευτικές επιτροπές, κ.ά.).

Τις εκλογές θα οργανώσει διαπαραταξιακή επιτροπή από τα μέλη του Δ.Σ.. Όσες παρατάξεις δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. μπορούν να συμμετέχουν.

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις εκλογές (Γενική Συνέλευση, συνδρομές - κατά σχολείο, από μισθοδοσία, κ.ά. –, εκλογικοί κατάλογοι κατά εκλογικό τμήμα, εφορευτικές επιτροπές, αποσπασμένοι, αναπληρωτές, ώρες ψηφοφορίας, κατάθεση ψηφοδελτίων, κ.ά.) με νέα αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4