Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
doe
Nick Paleologos / SOOC
Καμία αλλαγή στο καταστατικό της ΔΟΕ και συνέχιση κινητοποιήσεων όπως γινόταν μέχρι σήμερα ζητούν οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας - Ψήφισμα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη

Συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΔΟΕ «με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα», καθώς και καμία αλλαγή στο καταστατικό ζητούν οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας, με ψήφισμά τους ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη.

«Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση», υπογραμμίζεται ακόμα.

Οι Παρεμβάσεις καλούν τη  ΔΟΕ να επιμείνει «από εργατική σκοπιά» σε αγώνα ενάντια στην αντεργατική τομή που επιχειρείται, καθώς και σε απεργιακό αγώνα το επόμενο διάστημα, σε κλαδικό και πανεργατικό επίπεδο, με στόχο την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων:

Ο νόμος Χατζηδάκη να ανατραπεί με τη συλλογική δράση των σωματείων και των συνδικάτων.

Δε θα τον εφαρμόσουμε!

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπαίνουν στον γύψο.

Ο πόλεμος στα σωματεία και στα συνδικάτα συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με το αντεργατικό «έκτρωμα» του Χατζηδάκη να χτυπά με τον πιο βάναυσο τρόπο τη συνδικαλιστική δράση, τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, την απεργία, τη συλλογική δράση των εργαζομένων και τη δημοκρατία. Έρχεται ως βάση για να επιβληθεί εργασιακός μεσαίωνας με ενίσχυση του πυρήνα της εκμετάλλευσης σε επίπεδο ωραρίου, ένταση της ελαστικής εργασίας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης για το κέρδος των εργοδοτών και των επιχειρήσεων, νομιμοποιώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Μια τρομοκρατία που συμβαδίζει με την κρατική βία και την καταστολή των εργατικών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχθούμε, δε θα εφαρμόσουμε-θα καταργήσουμε στην πράξη το ν. Χατζηδάκη με αντίσταση και αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας, τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αποφασίζουμε και καλούμε:

• Το ΔΣ της ΔΟΕ και τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στην πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή τη σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ. 

• Καμιά αλλαγή του καταστατικού μας. Οι εκλογές, οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων, το συνέδριο της ΔΟΕ γίνονται  αποκλειστικά με φυσική παρουσία, δια ζώσης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά αλλαγή στα καταστατικά για την παροχή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ως εκ τούτου τις σχετικές περιοριστές ΚΥΑ στη πράξη δεν θα τις εφαρμόσουμε. Δεν κάνουμε δεκτό το να συμμετέχει κάποιος/α στην Γενική Συνέλευση εξ αποστάσεως και να ψηφίζει εξ αποστάσεως για τις αποφάσεις. Καμιά εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, καμιά ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος και κανένας αντιπρόσωπος που εκλέχτηκε από τέτοιες διαδικασίες, που είναι κατά παράβαση του καταστατικού μας, σε κανένα σώμα, σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν θα γίνονται αποδεκτοί, δεν θα νομιμοποιούνται. Προασπίζουμε τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών, τον διάλογο, την συζήτηση, την δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις.

• Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση. Δεν θα καταθέσουμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα τα μητρώα μελών και άλλα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων. Οι Σύλλογοι να μην δεχτούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Κανένα στοιχείο και προσωπικό δεδομένο από συνάδελφο/ισσα, κανένα πρακτικό Γενικής Συνέλευσης δεν παραδίδεται στο κράτος, τον εργοδότη μας, στον ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ επέλεξε το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα να εφαρμόσει το ν. Χατζηδάκη απέναντι στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην Αξιολόγηση, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Έσυρε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια και στοχοποιεί την απειθαρχία των Σωματείων.

Καλούμε τη  ΔΟΕ να επιμείνει από εργατική σκοπιά σε αγώνα ενάντια στην αντεργατική τομή που επιχειρείται.

Καλούμε σε απεργιακό αγώνα στο επόμενο διάστημα, σε κλαδικό και πανεργατικό επίπεδο, συμβάλλοντας στο αναγκαίο πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό μέτωπο, αλληλέγγυοι στον ιδιωτικό τομέα, για τη μη εφαρμογή κι ακύρωση του νόμου Χατζηδάκη, με στόχο την κατάργησή του.

Το εργατικό κίνημα θα απαντήσει συλλογικά με κοινό πανεργατικό αγώνα. 

Κανένας κλάδος, κανένας αγώνας μόνος του απέναντι στο τερατούργημα και τις απαγορεύσεις του ν. Χατζηδάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση – ΔΟΕ: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης λόγω κακοκαιρίας
Απαράδεκτη και προκλητική η επικοινωνιακή «μέριμνα» του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διενέργεια τηλεκπαίδευσης εξ αιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
Τηλεκπαίδευση – ΔΟΕ: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης λόγω κακοκαιρίας
Δεκάχρονη στη Ρωσία επέζησε σε χιονοθύελλα αγκαλιάζοντας ένα αδέσποτο σκυλί (βίντεο)
Το κορίτσι βρέθηκε τελικά 18 ώρες αφότου είχε εξαφανιστεί επιστρέφοντας με τα πόδια από το σχολείο. Είπε πώς «αγκάλιαζε ένα χνουδωτό σκυλί για...
Δεκάχρονη στη Ρωσία επέζησε σε χιονοθύελλα αγκαλιάζοντας ένα αδέσποτο σκυλί (βίντεο)