Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
pepfa
«Aυθαίρετες και παρασκηνιακές οι τακτικές σε βάρος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής» τονίζει Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων φυσικής Αγωγής

«Παράτυπες και παρασκηνιακές» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων φυσικής Αγωγής, τις αναθέσεις μαθημάτων στην εκπαίδευση. 

Οι τακτικές αυτές εκ μέρους των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, γίνονται σε βάρος των καθηγητών φυσικής αγωγής. 

Καταγγέλλει ακόμη, τον εξαναγκασμό Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, σε παραίτηση από την θέση της στην οποία είχε τοποθετηθεί για να αναλάβει τις διδακτικές της ώρες δασκάλα ΠΕ70.

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής σε πρακτικές που υποβαθμίζουν την Άθληση και την Φυσική Αγωγή στο Δημόσιο Σχολείο», τονίζει.

Δείτε αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «Παράτυπες αναθέσεις μαθημάτων στην Εκπαίδευση»

Aυθέραιτες και παρασκηνιακές οι τακτικές εκ μέρους των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια, σε βάρος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Στερώντας από τους μαθητές την ασφαλή άθληση και την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους μέσα από το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα ενός ολόκληρου κλάδου.

Μετά την καταγγελία για εξαναγκασμό Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής να παραιτηθεί από την θέση της στην οποία είχε τοποθετηθεί για να αναλάβει τις διδακτικές της ώρες δασκάλα ΠΕ70, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής σε πρακτικές που υποβαθμίζουν την Άθληση και την Φυσική Αγωγή στο Δημόσιο Σχολείο.

Είναι πλέον ζωτικής σημασίας η επικύρωση όλων των πραγματικών λειτουργικών και οργανικών θέσεων του Κλάδου Φυσικής Αγωγής άμεσα για την εξομάλυνση του μαθήματος και την άρση της δυσμενής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Άθληση και η Υγεία των μαθητών.

Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
«Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν»
Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
Τι έμεινε από τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση
«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφώνησε ο βρετανός ρομαντικός ποιητής Σέλεϊ, δίνοντας τον τόνο, στον πρόλογο του ποιήματός του «Ελλάς», που γράφτηκε μετά...
Τι έμεινε από τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση