«Αντιστεκόμαστε στην επιβολή της αξιολόγησης, τις πιέσεις και τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την εκπαιδευτικής ιεραρχίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Z' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης "Ο Φίλιππος"

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να εξαναγκάσει ους/τις εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν τις αξιολογικές διαδικασίες και γενικά τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις», τονίζει ο Z' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης "Ο Φίλιππος".

Συμπληρώνει χαρακτηριστικά πως τα μέσα που χρησιμοποιεί για να το πετύχει αυτό είναι «τα ψέματα, οι απειλές και η τρομοκρατία».

«Μετά τη συνθηκολόγηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με την άρνηση επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, παρά την εκφρασμένη στις Ολομέλειες των Προέδρων βούληση των εκπαιδευτικών και των Γενικών μας Συνελεύσεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ξεσάλωσε. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα», υπογραμμίζουν και συνεχίζουν επισημαίνοντας πως βασικό όπλο είναι το νομοθετικό πλαίσιο με κυρίαρχη θέση το νόμο Χατζηδάκη.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: Αντιστεκόμαστε στην επιβολή της αξιολόγησης, τις πιέσεις και τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την εκπαιδευτικής ιεραρχίας

Συνάδελφοι/ισσες,

Ενώ η κοινωνία “βράζει” από την νέα έξαρση της πανδημίας και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ τα σχολεία μας μοιάζουν με υγειονομικές βόμβες, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προωθεί με κάθε τρόπο την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, με έμφαση στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Παρά τη συνεχώς εντεινόμενη απονομιμοποίηση της αξιολόγησης στα μάτια των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας και την ολοφάνερη πια στόχευσή της στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και τελικά τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., με το μόνο τρόπο που τις έχει απομείνει, τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία, επιδιώκει να εξαναγκάσει τους/τις εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν τις αξιολογικές διαδικασίες και γενικά τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Ν. 4823/21 και όλου του νομοθετικού της πλαισίου.

Την αντανάκλαση αυτού του άκρατου αυταρχισμού βιώνουμε καθημερινά και μέσα σε πολλά από τα σχολεία μας με τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στους/στις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων που συνεχίζουν να αντιστέκονται με οποιονδήποτε τρόπο. Διευθυντές ανέβασαν στην αποτίμηση της σχολικής μονάδας ό,τι ήθελαν παρακάμπτοντας τους συλλόγους διδασκόντων, άλλοι κατέβασαν τις αποτιμήσεις με κείμενο της ΔΟΕ  όπως τους ζήτησε η εκπαιδευτική ιεραρχία, σύλλογοι διδασκόντων παρακάμφθηκαν και έγιναν αναθέσεις  για ομάδες εργασίας από τους διευθυντές παρανόμως και ενώ είχαν πάρει διαφορετικές αποφάσεις στις συνεδριάσεις τους, ενώ άλλοι καλούνται συνεχώς σε συνεδριάσεις από τους διευθυντές για να εξαναγκαστούν να σταματήσουν τις στάσεις εργασίας και να αποδεχτούν τις αξιολογικές διαδικασίες. Όλα με εντολές και την κάλυψη της κυβέρνησης και των μηχανισμών  της εκπαιδευτικής ιεραρχίας.

Μετά τη συνθηκολόγηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με την άρνηση επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, παρά την εκφρασμένη στις Ολομέλειες των Προέδρων βούληση των εκπαιδευτικών και των Γενικών μας Συνελεύσεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ξεσάλωσε. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα. Βασικό της όπλο σ’ αυτή την προσπάθεια όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με κυρίαρχη θέση του νόμου Χατζηδάκη που επιδιώκει την κατάργηση της απεργίας και των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται να μην κάμπτεται και η αντίσταση των εκπαιδευτικών, παρά και ενάντια στις τακτικές των συνδικαλιστικών ηγεσιών.  Ήδη οι πρώτοι Σύλλογοι Π.Ε. (και ΕΛΜΕ) έχουν προκηρύξει Απεργία-Αποχή και καλούν την Ομοσπονδία να συνταχθεί στην ίδια κατεύθυνση ενώ δεκάδες άλλοι Σύλλογοι βρίσκονται σε αναβρασμό και συντονισμένα απαιτούν από τη ΔΟΕ να κάνει το ίδιο. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και ο Σύλλογός μας, με κείμενο που έχει απευθύνει και έχει ήδη συνυπογραφεί από αρκετούς Σ.Ε.Π.Ε. και με το οποίο ζητάμε την επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από την ΔΟΕ! Αρνούμαστε με κάθε τρόπο να εφαρμόσουμε τις κυβερνητικές επιλογές για την αξιολόγηση, τα σχέδια Ε.Ε.-ΟΟΣΑ-Σ.Ε.Β. για διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα σχολεία! 

Σε αυτόν τον πόλεμο που μας κήρυξαν έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες. Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης
    • καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν τις αποφάσεις που πλειοψηφικά έχουν πάρει στους Συλλόγους Διδασκόντων για να μην περάσει η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας (κείμενα της ΔΟΕ, στάσεις εργασίας ή σε επόμενη φάση καταψήφιση και καμιά συμβολή στη συγκρότηση των αξιολογικών κειμένων κ.ά.)

    • καλεί για άλλη μια φορά το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να αφουγκραστεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και να κηρύξει νέα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα