Στο ίδιο έργο θεατές οι εκπαιδευτικοί: Καθυστερεί η απόδοση των ΜΚ
Για άλλη μια χρονιά στην Αν. Αττική νεοδιόριστοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται με τα Μ.Κ. που δικαιούνται, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής  «Ο Σωκράτης» αναδεικνύει για ακόμα μία φορά ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σχετικά με την καθυστέρηση της απόδοσης του ΜΚ.

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα αυτό, που διαιωνίζεται ανά τα χρόνια, ταλαιπωρεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, στην περιοχή που αφορά τον Σύλλογο, τα προσωρινά ΜΚ θα αποδοθούν στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς τον Δεκέμβριο!

Στην ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί τονίζουν για ακόμα μια φορά το αυτονόητο, ότι δηλαδή για κανένα λόγο δεν μπορεί να ακυρώνεται στην πράξη η αυτονόητη υποχρέωση του προϊστάμενου υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης να εκπληρώνουν στην ώρα τους τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Συνάδελφοι,

και φέτος επανερχόμαστε στο θέμα της μη απόδοσης του ΜΚ σε ικανό τμήμα συναδέλφων νεοδιόριστων και αναπληρωτών που δουλεύουν στα όρια του χώρου ευθύνης του συλλόγου μας. 

Διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που έρχεται να επιδεινώσει την ήδη διαταραγμένη καθημερινότητα συναδέλφων που, ως νεοδιόριστοι, αμείβονται ελάχιστα ή, ως συμβασιούχοι, βιώνουν το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογός μας από το αρμόδιο τμήμα, τον Δεκέμβριο θα αποδοθούν τα προσωρινά ΜΚ στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. 

Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι για κανένα λόγο δεν μπορεί να ακυρώνεται στην πράξη η αυτονόητη υποχρέωση του προϊστάμενου υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης να εκπληρώνουν στην ώρα τους τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις στους συνάδελφους.

Το πρόβλημα της μη απόδοσης του ΜΚ θα επαναλαμβάνεται, παρά τις ομολογουμένως μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων εκεί, όσο η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής δε στελεχώνεται επαρκώς. Είναι αποκλειστική  ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης η στελέχωση με το αναγκαίο, για την ομαλή λειτουργία, προσωπικό της Διεύθυνσης, ώστε να αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα. 

Οι εκλογές του Συλλόγου

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου μας, δίνοντας δυναμική απάντηση στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 του Νοέμβρη, στις 5:30 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Λιοσίων 42 Μενίδι). 

Εκλογές στον Δήμο Ωρωπού: 

  • Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα:  Παλιές Φυλακές Ωρωπού : Γραφεία Συνταξιούχων
  • Τετάρτη  1 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Κοινοτική Αίθουσα Καπανδριτίου 

Εκλογές στον Δήμο Διονύσου:

  • Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Κοινότητα Άνοιξης – Κανάρη 3 (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο) 

Εκλογές στον Δήμο Αχαρνών:

  • Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Δημαρχείο Αχαρνών (υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων)

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα τους διευκολύνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητικο φεστιβαλ
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
Ένα μεγάλο πολύχρωμο πάρτι θα ετοιμαστεί για να γιορτάσουμε τη λήξη του φεστιβάλ και της σχολικής χρονιάς όπως της αρμόζει!
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
πιερρακακης
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ
Στόχος είναι η χρηματοδότηση πράξης για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι, με σκοπό την αναβάθμιση,...
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ