ekpaideutikos
«Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας» τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Την άμεση ανάγκη για προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία του νομού Κιλκίς τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει υπάρχουν ακόμη πολλά κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν χωρίς την εφαρμογή της μεθόδου των υπερωριών στους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Αναφέρει ακόμη πως με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά. 

«Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές», αναφέρει και υπενθυμίζει τη θέση του εκπαιδευτικού κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης των καθηγητών.

Αναλύτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στο Νομό του Κιλκίς συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρούν να μετριάσουν μέσω οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους. Με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες, αντί να ζητήσουν αυτό που απαιτούν οι συνάδελφοι, να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφτούν τα κενά και όχι με υποχρεωτικές υπερωρίες.

Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Κιλκίς αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψή τους, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας. 

 Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές. Υπενθυμίζουμε τη θέση του Κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησής των καθηγητών(Διπλασιασμό της ωρομίσθιας αποζημίωσης και της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών και σύνδεσή της (ως ποσοστό) με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Απόφαση 14ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ. 2009). Αυτή τη στιγμή είναι ευτελιστική η ωριαία αντιμισθία της υπερωρίας.  Σε κάθε περίπτωση να υπάρχει επικοινωνία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
ptixio.jpg
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων
Η ΠΕΑΚ ζητά αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και προστασία των σπουδαστών από παραπλανητικές πρακτικές
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων