ekpaideutikos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας» τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Την άμεση ανάγκη για προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία του νομού Κιλκίς τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει υπάρχουν ακόμη πολλά κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν χωρίς την εφαρμογή της μεθόδου των υπερωριών στους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Αναφέρει ακόμη πως με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά. 

«Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές», αναφέρει και υπενθυμίζει τη θέση του εκπαιδευτικού κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης των καθηγητών.

Αναλύτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στο Νομό του Κιλκίς συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρούν να μετριάσουν μέσω οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους. Με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες, αντί να ζητήσουν αυτό που απαιτούν οι συνάδελφοι, να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφτούν τα κενά και όχι με υποχρεωτικές υπερωρίες.

Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Κιλκίς αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψή τους, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας. 

 Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές. Υπενθυμίζουμε τη θέση του Κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησής των καθηγητών(Διπλασιασμό της ωρομίσθιας αποζημίωσης και της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών και σύνδεσή της (ως ποσοστό) με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Απόφαση 14ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ. 2009). Αυτή τη στιγμή είναι ευτελιστική η ωριαία αντιμισθία της υπερωρίας.  Σε κάθε περίπτωση να υπάρχει επικοινωνία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Η επέλαση των νέων κομμάτων συμπιέζει τους μικρούς παίκτες και απειλεί με κοινοβουλευτικό αποκλεισμό
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις
Πολλά από τα παιδιά που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί συστηματικά επί μήνες και θεωρούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα...
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις