Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ekpaideutikos
«Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας» τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Την άμεση ανάγκη για προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία του νομού Κιλκίς τονίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει υπάρχουν ακόμη πολλά κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν χωρίς την εφαρμογή της μεθόδου των υπερωριών στους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Αναφέρει ακόμη πως με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

«Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές», αναφέρει και υπενθυμίζει τη θέση του εκπαιδευτικού κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης των καθηγητών.

Αναλύτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στο Νομό του Κιλκίς συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρούν να μετριάσουν μέσω οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους. Με το  Ν. 4823/2021 άρθρο 100 απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες, αντί να ζητήσουν αυτό που απαιτούν οι συνάδελφοι, να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφτούν τα κενά και όχι με υποχρεωτικές υπερωρίες.

Σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς  υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Κιλκίς αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψή τους, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας.

Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές. Υπενθυμίζουμε τη θέση του Κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησής των καθηγητών(Διπλασιασμό της ωρομίσθιας αποζημίωσης και της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών και σύνδεσή της (ως ποσοστό) με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Απόφαση 14ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ. 2009). Αυτή τη στιγμή είναι ευτελιστική η ωριαία αντιμισθία της υπερωρίας.  Σε κάθε περίπτωση να υπάρχει επικοινωνία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια