Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η στάση της Διεύθυνσης για τα κενά, τις υποχρεωτικές υπερωρίες και τις συγχωνεύσεις τμημάτων - Τι ειπώθηκε για τις εκλογές των ΕΛΜΕ

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου όλες οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση  στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για τα χιλιάδες κενά των σχολείων που δεν καλύπτει υπουργείο Παιδείας με προσλήψεις καθώς και για τη στάση «συγκάλυψης αυτής της απαράδεκτης κατάστασης από τη Διεύθυνση», όπως αναφέρουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης,

Κατά την διαμαρτυρία, οι ΕΛΜΕ κατήγγειλαν το υπουργείο γιατί ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (35 κενά μόνο στους φιλολόγους), σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Επιπλέον, απαίτησαν από τη Διεύθυνση να σταματήσει να εφαρμόζει τις οδηγίες του υπουργείου με βάση τις οποίες προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων με αποτέλεσμα σε σχολεία τα τμήματα να λειτουργούν με 27 και 28…. μαθητές.

Τέλος, απαίτησαν από τη Διεύθυνση να σταματήσει να εφαρμόζει μέσω των Διευθυντών την απαράδεκτη ρύθμιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως (4823/2021) για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς. «Επιχειρούν να εξαναγκάσουν συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε σχολεία (1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, 1ο Γ/Σ Κορδελιού, 5ο Γ/Σ Ευόσμου, κ.ά.)», σημειώνουν σχετικά οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Η Διεύθυνση για μια ακόμη φορά, αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματα των ΕΛΜΕ, αλλά και όπως αναφέρουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, «με τη γνώριμη στάση που ακολουθεί δε σταμάτησε να επαναλαμβάνει ότι όλα βαίνουν καλώς και για αυτό προσπαθεί αυτή που όλα τα φροντίζει».

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις των αναπληρωτών που η Διεύθυνση ζήτησε από το υπουργείο να καλυφθούν στην Γ΄ φάση, προφανώς γιατί τα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν τις μεγάλες ελλείψεις με τα κενά σε διδακτικό προσωπικό.

Επέμενε δε, ότι οι υπερωρίες είναι λίγες ώρες και δόθηκαν προσωρινά στους εκπαιδευτικούς μέχρι να προσληφθούν αναπληρωτές.

Παρέμβαση για τις εκλογές των ΕΛΜΕ

Στο αίτημα που υποβλήθηκε σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών των ΕΛΜΕ, όπως αποφασίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ (ημέρα εκλογών με συνδικαλιστική άδεια, εκλογικούς καταλόγους, κ.ά.) απάντησε ότι αναμένει να συζητηθεί όταν κατατεθεί γραπτώς η πρόταση των ΕΛΜΕ. 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης αναφέρουν επίσης πως τους προκάλεσε εντύπωση η στάση εκπροσώπου του ΠΑΜΕ που επέμενε ότι δεν μπορούν να θέτουμε τέτοιο αίτημα στη Διεύθυνση γιατί δεν ήταν λόγος της παράστασης διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ. 

Να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή εκλογών των ΕΛΜΕ είναι απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων δύο ΕΛΜΕ και με τη συμφωνία όλων των Παρατάξεων (Παρεμβάσεις, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών, Αγωνιστικές Κινήσεις και ΔΑΚΕ), όπως εκφράστηκε με τις τοποθετήσεις τους στη Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ, αλλά και από τις περισσότερες από τις ίδιες  δυνάμεις στις συνελεύσεις των άλλων ΕΛΜΕ.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης θυμίζουν για ακόμα μία φορά την κατηγορηματική αντίθεσή των σωματείων στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που προβλέπει από μία 1/1/2022 ηλεκτρονικές εκλογές για τα σωματεία. 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να συνεχίσουν να απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι Διευθύνσεις να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών. Προτείνουν επιπλέουν να οργανωθεί νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης γιατί όπως λένε, «ούτε με την Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά».

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούν τέλος όλους τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν από όλες τις παρατάξεις να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων σχετικά με τις εκλογές των ΕΛΜΕ. Να πραγματοποιηθούν εκλογές το τρίτο δεκαήμερο στις ημερομηνίες που προτάθηκαν (23 ή 24, ή 25/11) ώστε κάθε παράταξη να τεθεί στην κρίση του κλάδου.

«Μόνο ο κλάδος είναι αρμόδιος με τη ψήφο του να ορίσει τους εκπροσώπους του στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Να απορρίψει στάσεις και συμπεριφορές του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού, να  εγκρίνει τη συμβολή όσων αγωνίστηκαν μέσα από τα σωματεία για τις διεκδικήσεις του κλάδου», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και καταλήγουν:

«Είναι ο μόνος δρόμος μετά τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (πραξικόπημα στη Γ.Σ. των προέδρων για να μη συνεχιστεί η απεργία αποχή, προσφυγή στα δικαστήρια για το διορισμό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αντί της διεξαγωγής συνεδρίου)».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση