Εκατοντάδες κενά στα σχολεία αλλά... «όλα βαίνουν καλώς!»
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η στάση της Διεύθυνσης για τα κενά, τις υποχρεωτικές υπερωρίες και τις συγχωνεύσεις τμημάτων - Τι ειπώθηκε για τις εκλογές των ΕΛΜΕ

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου όλες οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση  στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για τα χιλιάδες κενά των σχολείων που δεν καλύπτει υπουργείο Παιδείας με προσλήψεις καθώς και για τη στάση «συγκάλυψης αυτής της απαράδεκτης κατάστασης από τη Διεύθυνση», όπως αναφέρουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης,

Κατά την διαμαρτυρία, οι ΕΛΜΕ κατήγγειλαν το υπουργείο γιατί ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (35 κενά μόνο στους φιλολόγους), σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Επιπλέον, απαίτησαν από τη Διεύθυνση να σταματήσει να εφαρμόζει τις οδηγίες του υπουργείου με βάση τις οποίες προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων με αποτέλεσμα σε σχολεία τα τμήματα να λειτουργούν με 27 και 28…. μαθητές.

Τέλος, απαίτησαν από τη Διεύθυνση να σταματήσει να εφαρμόζει μέσω των Διευθυντών την απαράδεκτη ρύθμιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως (4823/2021) για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς. «Επιχειρούν να εξαναγκάσουν συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε σχολεία (1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, 1ο Γ/Σ Κορδελιού, 5ο Γ/Σ Ευόσμου, κ.ά.)», σημειώνουν σχετικά οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Η Διεύθυνση για μια ακόμη φορά, αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματα των ΕΛΜΕ, αλλά και όπως αναφέρουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, «με τη γνώριμη στάση που ακολουθεί δε σταμάτησε να επαναλαμβάνει ότι όλα βαίνουν καλώς και για αυτό προσπαθεί αυτή που όλα τα φροντίζει».

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις των αναπληρωτών που η Διεύθυνση ζήτησε από το υπουργείο να καλυφθούν στην Γ΄ φάση, προφανώς γιατί τα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν τις μεγάλες ελλείψεις με τα κενά σε διδακτικό προσωπικό.

Επέμενε δε, ότι οι υπερωρίες είναι λίγες ώρες και δόθηκαν προσωρινά στους εκπαιδευτικούς μέχρι να προσληφθούν αναπληρωτές.

Παρέμβαση για τις εκλογές των ΕΛΜΕ

Στο αίτημα που υποβλήθηκε σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών των ΕΛΜΕ, όπως αποφασίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ (ημέρα εκλογών με συνδικαλιστική άδεια, εκλογικούς καταλόγους, κ.ά.) απάντησε ότι αναμένει να συζητηθεί όταν κατατεθεί γραπτώς η πρόταση των ΕΛΜΕ. 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης αναφέρουν επίσης πως τους προκάλεσε εντύπωση η στάση εκπροσώπου του ΠΑΜΕ που επέμενε ότι δεν μπορούν να θέτουμε τέτοιο αίτημα στη Διεύθυνση γιατί δεν ήταν λόγος της παράστασης διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ. 

Να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή εκλογών των ΕΛΜΕ είναι απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων δύο ΕΛΜΕ και με τη συμφωνία όλων των Παρατάξεων (Παρεμβάσεις, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών, Αγωνιστικές Κινήσεις και ΔΑΚΕ), όπως εκφράστηκε με τις τοποθετήσεις τους στη Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ, αλλά και από τις περισσότερες από τις ίδιες  δυνάμεις στις συνελεύσεις των άλλων ΕΛΜΕ.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης θυμίζουν για ακόμα μία φορά την κατηγορηματική αντίθεσή των σωματείων στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που προβλέπει από μία 1/1/2022 ηλεκτρονικές εκλογές για τα σωματεία. 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να συνεχίσουν να απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι Διευθύνσεις να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών. Προτείνουν επιπλέουν να οργανωθεί νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης γιατί όπως λένε, «ούτε με την Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά».

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούν τέλος όλους τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν από όλες τις παρατάξεις να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων σχετικά με τις εκλογές των ΕΛΜΕ. Να πραγματοποιηθούν εκλογές το τρίτο δεκαήμερο στις ημερομηνίες που προτάθηκαν (23 ή 24, ή 25/11) ώστε κάθε παράταξη να τεθεί στην κρίση του κλάδου.

«Μόνο ο κλάδος είναι αρμόδιος με τη ψήφο του να ορίσει τους εκπροσώπους του στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Να απορρίψει στάσεις και συμπεριφορές του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού, να  εγκρίνει τη συμβολή όσων αγωνίστηκαν μέσα από τα σωματεία για τις διεκδικήσεις του κλάδου», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και καταλήγουν:

«Είναι ο μόνος δρόμος μετά τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (πραξικόπημα στη Γ.Σ. των προέδρων για να μη συνεχιστεί η απεργία αποχή, προσφυγή στα δικαστήρια για το διορισμό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αντί της διεξαγωγής συνεδρίου)».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

17χρονη Κρήτη
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
«Μου το έλεγε συνέχεια ότι δεχόταν μπούλινγκ. Φοβάμαι ότι μπορούσε κάποιος να τη χτυπήσει και να τη σκοτώσει και να τη ρίξει στο γιοφύρι» ανέφερε η...
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Παιδαγωγικές Σχολές
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
Η απάντηση της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο