Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
thrania
Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απαράδεκτη η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προσφύγει στα δικαστήρια για διορισμό Δ.Σ.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προσφύγει στα δικαστήρια για διορισμό Δ.Σ. η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η «πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΛΜΕ που ζητούν το διορισμό του ΔΣ από τα δικαστήρια ως τον Ιούνιο, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα» και ζητούν την άμεση «διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή Δ.Σ. από τη βάση του κλάδου άμεσα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε μια αντιδημοκρατική ενέργεια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά. Καταφεύγουν στο Πρωτοδικείο «ζητώντας ορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι τον Ιούνιο του 2022 γιατί «δεν δόθηκε άλλη παράταση» στη θητεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΛΜΕ που ζητούν το διορισμό του ΔΣ από τα δικαστήρια ως τον Ιούνιο, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνουν την ωμή παρέμβαση του κράτους. Μετά από τόσες δικαστικές προσφυγές της Κεραμέως κατά των αγώνων του κλάδου με τους δικαστές να κρίνουν παράνομους τους εκπαιδευτικούς, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ για το ρόλο των δικαστών. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργήσει η ΟΛΜΕ με διορισμένο Δ. Σ. της ΟΛΜΕ.

Οφείλουν να  υλοποιήσουν τις καταστατικές υποχρεώσεις για διεξαγωγή Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και εκλογή Δ.Σ. από τη βάση του κλάδου άμεσα.

Ζητούν διορισμό, μέσω των δικαστηρίων, αντί να  αξιοποίησουν αυτή την περιόδο που γίνονται εκλογές στις ΕΛΜΕ για να γίνουν και εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Καταγγέλλουμε στον κλάδο άλλη μια αντιδημοκρατική ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, μετά το πρόσφατο συνδικαλιστικό πραξικόπημα με το οποίο επέτρεψε το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε προέδρους ΕΛΜΕ να αλλάζουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους.  Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει αυτή την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις που ψήφισαν την απαράδεκτη αυτή απόφαση να αλλάξουν στάση και να προκηρύξουν τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!