Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αφίσα απεργίας
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θεωρεί ότι το αποτέλεσμα της Γ.Σ. Προέδρων συνιστά μια δυσάρεστη εξέλιξη στον αγώνα που δίνει εδώ και μήνες ο εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας ενάντια στην αξιολόγηση της κ. Κεραμέως

Στη Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ το Σάββατο 16/10/21 η μοναδική πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, με διερεύνηση όλων των νομικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών παραμέτρων, από την ΟΛΜΕ.

Η πρόταση δεν συγκέντρωσε, παρότι πλειοψήφισε, τα απαιτούμενα 2/3 των ψήφων.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έπαιξε τόσο η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ΟΛΜΕ, που τάχθηκε κατά της επαναπροκήρυξης, όσο και η αντίθετη με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ τους ψήφος κάποιων προέδρων. Μετά από αυτό, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ενημέρωσε πως θα ανακοινώσει άλλους «πρόσφορους τρόπους» αγώνα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της δικής μας Γενικής Συνέλευσης στις 15/10, θεωρεί ότι το αποτέλεσμα της Γ.Σ. Προέδρων συνιστά μια δυσάρεστη εξέλιξη στον αγώνα που δίνει εδώ και μήνες ο εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας ενάντια στην αξιολόγηση της κ. Κεραμέως. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απογοήτευση και εσωστρέφεια, αλλά για την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα. Σε αυτά τα πλαίσια ζητάμε:

  • Να καλέσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ άμεσα νέα Γ.Σ. Προέδρων – ενδεχόμενο που θα διερευνήσουμε και εμείς σε συνεννόηση με άλλες ΕΛΜΕ.
  • Να καταγγείλει τη συνδικαλιστικά και ηθικά απαράδεκτη στάση όσων προέδρων ΕΛΜΕ ψήφισαν διαφορετικά από τις εντολές που είχαν λάβει.
  • Να ζητήσει πολιτική και συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ για όσους συναδέλφους αρνηθούν τη συμμετοχή στην αξιολόγηση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δηλώνει από την πλευρά του ότι θα σταθεί δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο.
  • Να ζητήσει από την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα πρακτικά της Γ.Σ. Προέδρων.
  • Να ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε σχετικές συνεδριάσεις συλλόγων αυτή την εβδομάδα, εν αναμονή και των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Εξάλλου, όσον αφορά τον προγραμματισμό της τρέχουσας χρονιάς η καταληκτική ημερομηνία (10/10) έχει παρέλθει.
  • Να προκηρύξει στάσεις εργασίας για την κάλυψη των συναδέλφων που δεν θα συμμετέχουν στις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων, αν αυτές συγκληθούν παρά την παρέλευση της ημερομηνίας. (Έχει σταλεί ξεχωριστή ανακοίνωση).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

επιδομα οπεκα έκτακτο μέρισμα
Κοινωνικό μέρισμα: Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να λάβουν το έκτακτο επίδομα
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα...
Κοινωνικό μέρισμα: Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να λάβουν το έκτακτο επίδομα
μαθητεία
Μαθητεία: Να αναλάβουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί την εποπτεία της ζητά η ΕΛΤΕΕ
ΕΛΤΕΕ: Εάν η τάξη Μαθητείας ανατεθεί εξ ολοκλήρου σε αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς, τότε δεν γίνεται ορθή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού,...
Μαθητεία: Να αναλάβουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί την εποπτεία της ζητά η ΕΛΤΕΕ
exadaktilos tzanakis koronoios
Τζανάκης: Εκατόμβη νεκρών αν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον – «Ζούμε σε πόλεμο»
«Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών», προειδοποιεί ο Ν. Τζανάκης - «Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για τους άνω των 40 και αργότερα για τους άνω...
Τζανάκης: Εκατόμβη νεκρών αν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον – «Ζούμε σε πόλεμο»