sillalitirio-ekpaideutikoi
Nick Paleologos / SOOC
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ την Παρασκευή έξω από τη Βουλή

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου στις 18:00 οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ.

«Η εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ βασίζεται σε μεθοδεύσεις, εκφοβισμό, δικαστικές προσφυγές και δυστυχώς, παραπληροφόρηση. Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες και την αδιανόητη -αυταρχική τακτική του. Σας καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή 15/10/2021 στις 18.00 στη Βουλή», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στη μαζικότατη συμμετοχή των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση του. Καταφεύγει μετά τον εκφοβισμό, τις αγωγές και την καταστολή, σε απαράδεκτες δηλώσεις, που παραπληροφορούν την κοινή γνώμη!  

Μετά τη δήλωση ότι για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία την ευθύνη έχουν οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν άδειες (μητρότητας, αναρρωτικές, ειδικού σκοπού, κ.λπ.) έφτασε στο σημείο με δημόσια ανακοίνωση να υποστηρίζει ότι η απεργία μας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Το Εφετείο απέρριψε την έφεση της Υπουργού, και έκρινε ότι η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ, ΔΕΝ είναι καταχρηστική. Κρίθηκε μόνο ως παράνομη για διαδικαστικούς λόγους.  

Η εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ βασίζεται σε μεθοδεύσεις, εκφοβισμό, δικαστικές προσφυγές και δυστυχώς, παραπληροφόρηση. Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες και την αδιανόητη -αυταρχική τακτική του.

Σας καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή 15/10/2021 στις 18.00 στη Βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Το μανιφέστο της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» για μισθούς και μονιμότητα - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Απόλυση εργαζομένου
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Στο κείμενό τους, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ένα πρωτοφανές κύμα πειθαρχικών διώξεων που αγγίζουν τις 2.500 περιπτώσεις μέσα σε έναν χρόνο,...
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις