Σχολική αίθουσα
Ως «ανάλγητη και καταστροφική πολιτική για το δημόσιο σχολείο» χαρακτηρίζει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας τα εντονότατα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης των μελών του καταγγέλλει τις ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, κατόπιν εντολών του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με τις οποίες συγχωνεύονται τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, εν μέσω πανδημίας προκείμενου να υπάρξουν τμήματα με το μέγιστο αριθμό μαθητών, μέχρι 25 παιδιά, με όποιες αρνητικές συνέπειες έχει αυτό για την μαθησιακή διαδικασία αλλά και για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα στα σχολεία του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου συγχωνεύονται τμήματα στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου καθώς και στο 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς,

Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αναλγησία και η αναισχυντία των υπευθύνων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας κρύβεται από τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και κρούσεις τόσο των εκπαιδευτικών σωματείων της περιοχής όσο και των Ενώσεων – συλλόγων γονέων, προφανώς γιατί αδυνατεί να δικαιολογήσει την ανάλγητη και καταστροφική πολιτική για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές του την οποία υλοποιεί». 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού με τους γονείς, σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:00, στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προκείμενου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τις ενέργειες αυτές του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεν
ΑΕΝ Ασπροπύργου: «Πλημμύρισαν» τις κάλπες οι σπουδαστές – Μαζική συμμετοχή στις εκλογές
Οι κάλπες, που άνοιξαν νωρίς το πρωί, υποδέχονται εκατοντάδες σπουδαστές, οι οποίοι προσέρχονται μαζικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα,...
ΑΕΝ Ασπροπύργου: «Πλημμύρισαν» τις κάλπες οι σπουδαστές – Μαζική συμμετοχή στις εκλογές
ΣΗΜΑ
Εκδήλωση - συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς το Σάββατο στο «ΣΗΜΑ»
Πρωτοβουλία της ΕΡΓΑΣ με επίκεντρο τον νέο νόμο Κεραμέως και τις επικείμενες κυβερνητικές αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό
Εκδήλωση - συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς το Σάββατο στο «ΣΗΜΑ»
Ο Συνήγορος του Πολίτη, λογότυπο
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για τη βίαιη διάσπαση οικογενειών
Κραυγή αγωνίας από ομάδα πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών για το νέο πολυνομοσχέδιο – «Μας στέλνουν στην ουρά, ενώ υπηρετούμε χωρίς επιμίσθιο»
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για τη βίαιη διάσπαση οικογενειών