ekpaideutikoi kinitopoiisi apergia
George Vitsaras / SOOC
Σε προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως τη Δευτέρα στις 11 και πορεία προς το Εφετείο όπου εκδικάζεται η έφεση των Ομοσπονδιών για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καλούν οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, απευθύνουν οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στην αξιολόγηση. Στην Αθήνα καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η έφεση των Ομοσπονδιών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επιδόθηκε σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 12:00 στο Εφετείο Αθηνών.

Αναλυτικά το κάλεσμα των Παρεμβάσεων Πρωτοβάθμιας:

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

11 Οκτώβρη όλα τα σχολεία κλειστά!

Αθήνα: 11:00 προσυγκέντρωση Πεδίον του Άρεως (κεντρική είσοδος) και πορεία προς το Εφετείο    

Θεσσαλονίκη: 11:30 Αγ. Βενιζέλου

Με τα μάτια ενός παιδιού που νιώθει το σκίρτημα στην ψυχή του, με το βλέμμα της αντίστασης των δασκάλων του σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, εκεί που σφυρηλατείται η ενότητα και η συνείδηση των εργαζομένων, ενότητα που στέλνει μαζικό ηχηρό μήνυμα με τον καθαρό, δίκαιο, αποφασιστικό αγώνα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την Αξιολόγηση και της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, απέναντι στο νόμο Κεραμέως.

Με τα μάτια ενός παιδιού που βλέπει στον αγώνα των εκπαιδευτικών ότι δεν παζαρεύουν τη δουλειά τους, ποια σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ποιοι μαθητές τους θα πεταχτούν έξω απ’ τη δημόσια εκπαίδευση!

Με τα μάτια ενός παιδιού που βλέπει τα άδικο να γίνεται νόμος! Να βαφτίζεται νόμιμο το κέρδος, χτυπώντας τους αγώνες των εργαζομένων, θυσιάζοντας δικαιώματα, αξίες και ανθρώπους.

Δηλώνουμε λοιπόν στην εξουσία, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους κρατούντες που επέλεξαν τη μαχόμενη εκπαίδευση να εφαρμόσουν το νόμο Χατζηδάκη, ότι θα τον καταργήσουμε και θα είναι ντάλα μεσημέρι!

Με αρχή την Απεργία της Δευτέρας, έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Σύλλογο και ΕΛΜΕ, και πρόταση για πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη, μαζί με τους Υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στην Ενέργεια, στα χνάρια της e-food, απέναντι στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών για Υγεία-Μόρφωση-Εργασία-Δικαιώματα-Μισθούς-Ελεύθερο χρόνο-Περιβάλλον!

Να στείλουμε στα σκουπίδια το τερατούργημα της Κεραμέως και να σπάσουμε το νόμο Χατζηδάκη στην πράξη με αποφασιστικό απεργιακό αγώνα και όχι αγώνα ανά περίσταση. Αγώνας που θα είναι νικηφόρος και δε θα υποστέλλει τις σημαίες στην επόμενη στροφή για να βγάλει ο κόσμος συμπεράσματα!

Αγώνας- σάρκα από τη σάρκα όλου του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας!

Αγώνας για το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στο μέλλον του φθηνού ευέλικτου εργαζομένου των δεξιοτήτων, έρμαιο στα χέρια των επιχειρήσεων. Για ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών, αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, σπάζοντας την κυβερνητική καταστολή που με γκλομπ, αύρες και δακρυγόνα χτυπάει το μαζικό κίνημα κλείνοντας το μάτι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στις φασιστικές ορδές.

Με τα μάτια ενός παιδιού θα το δηλώσουμε και στις 11 Οκτώβρη μαζικά-ενωτικά στην Απεργία.

Να ανταλλάξουμε βλέμματα! Αυτά της οργής απέναντι σε μια πολιτική που μας συνθλίβει, της αυτοπεποίθησης που δίνει η συλλογικότητα και ο αγώνας. Να θυμηθούμε ότι με την έγνοια για το δημόσιο σχολείο κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο σε όλες τις μεγάλες μάχες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα! Μάχες που κατάφεραν να κρατήσουν τις τάξεις μας όρθιες και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Τον κόμπο στο λαιμό από την απελπισία του γονιού για την ανεργία του παιδιού του να την κάνουμε οργή και σφιγμένη γροθιά, πάθος και ορμή για να συγκρουστούμε, να ανατρέψουμε.

Με τα μάτια των μαθητών μας να στεριώσουμε αισιόδοξα το μέλλον τους, με δασκάλους που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τα όνειρα και τη ζωή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά