Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
enosigoneonikarias
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας αποτελείται από Συλλόγους Γονέων Σχολείων Ικαρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας, ώστε να ενημερώσει για την δημιουργία της η οποία αποτελείται από Συλλόγους Γονέων Σχολείων Ικαρίας.

Έως τώρα μέλη της είναι οι Σύλλογοι 1ου Δημοτικού Αγ.Κηρύκου, 1ου Δημοτικού Ραχών, 2ου Δημοτικού Ραχών, Δημοτικού Ευδήλου, Γυμνασίου Ευδήλου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Φίλων ΑμΕΑ & Αναπήρων Ικαρίας "Ηλιαχτίδα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ στην ΙΚΑΡΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, έπειτα από προσπάθειες ετών, δημιουργήθηκε στην Ικαρία η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας. Αποτελείται από Συλλόγους Γονέων Σχολείων Ικαρίας και έως τώρα μέλη της είναι οι Σύλλογοι: 1ου Δημοτικού Αγ.Κηρύκου, 1ου Δημοτικού Ραχών, 2ου Δημοτικού Ραχών, Δημοτικού Ευδήλου, Γυμνασίου Ευδήλου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Φίλων ΑμΕΑ & Αναπήρων Ικαρίας "Ηλιαχτίδα".

Σκοπός είναι η συνένωση όλων των Γονέων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δημοσίων Σχολείων όλου του νησιού, για τον συντονισμό, μελέτη και προβολή των προβλημάτων, την ουσιαστική συμμετοχή των γονέων στις διαδικασίες λειτουργίας των σχολείων , για την προάσπιση της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την προαγωγή της, με στόχο τη διαμόρφωση  των  μαθητών σε κοινωνικές προσωπικότητες, αρμονικά και ολόπλευρα αναπτυγμένες, ώστε να μπορούν, ως πολίτες της πατρίδας μας, να εργαστούν και να ζήσουν δημιουργικά.

Μέλη της Ένωσης μπορούν και καλούνται να γίνουν και οι υπόλοιποι οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της Ικαρίας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), έπειτα από απόφαση γενικής τους συνέλευσης ή του Δ.Σ τους και με τον ορισμό-εκλογή αντιπροσώπων στην Ένωση. Η αναλογία είναι: ένας αντιπρόσωπος ανά 30 μαθητές για κάθε σχολείο οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ένωσης είναι 7μελής και αποτελείται από τους: Βασίλη Τσιμπίδη, Νίκο Κοτσαμπά, Αποστόλη Δημόπουλο, Κατερίνα Χερουβή, Κώστα Φάκαρο, Ελένη Μάζαρη, Ευτυχία Μουλά.

Η κανονική διοίκηση της Ένωσης  θα προκύψει έπειτα από τη συνέλευση των αντιπροσώπων που έχουν ορισθεί από τα σχολεία-μέλη της και η θητεία της είναι διετής.

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές μας.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ένωσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών