Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Αιτούμαστε την άμεση απόσυρση της τιμωρητικής αυτής διάταξης, που μόνο στόχο έχει να πλήξει την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων, όποτε φυσικά παραστεί αδήριτη ανάγκη να κάνουν χρήση περαιτέρω των δύο μηνών αναρρωτικής άδειας» τονίζει η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας,

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας αποστέλλει η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, με θέμα το ειδικό επιμίσθιο των εκπαιδευτικών εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα στη διάταξη που αναφέρει ότι «Η καταβολή του ειδικού επιμισθίου διακόπτεται σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες δεν προβλέπεται ρητά από τα οριζόμενα στην παρ. 5 της παρούσας και σε κάθε περίπτωση, όταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απόσπασης παρέλθει χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, συνεχόμενο ή διακεκομμένο, χωρίς παροχή έργου εξαιρουμένης της κανονικής και ειδικής άδειας».

Η διάταξη αφορά τις αναρρωτικές άδειες και εξαιρεί την κανονική και ειδική άδεια.

«Αιτούμαστε την άμεση απόσυρση της τιμωρητικής αυτής διάταξης, που μόνο στόχο έχει να πλήξει την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων, όποτε φυσικά παραστεί αδήριτη ανάγκη να κάνουν χρήση περαιτέρω των δύο  μηνών αναρρωτικής άδειας», αναφέρει στην επιστολή.

Αναλυτικά:

Αξιότιμες κυρίες Υπουργέ και Υφυπουργέ,

Στην υπ. αριθμ. 48230/Η2 – ΦΕΚ B 1762 – 28.04.2021 – ΚΥΑ των Υπουργών ΠΑΙΘ και Οικονομικών, με θέμα το ειδικό επιμίσθιο των εκπαιδευτικών εξωτερικού και συγκεκριμένα στο άρθρο 2, παράγραφος 6, προστέθηκε μία διάταξη που αναφέρει ότι: “Η καταβολή του ειδικού επιμισθίου διακόπτεται σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες δεν προβλέπεται ρητά από τα οριζόμενα στην παρ. 5 της παρούσας και σε κάθε περίπτωση, όταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απόσπασης παρέλθει χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, συνεχόμενο ή διακεκομμένο, χωρίς παροχή έργου εξαιρουμένης της κανονικής και ειδικής άδειας.”

Είναι προφανές ότι η διάταξη αυτή αφορά στις αναρρωτικές άδειες, αφού εξαιρεί την κανονική και την ειδική άδεια.  Αν δηλαδή ένας/μια συνάδελφος έχει την ατυχία να τραυματιστεί ή να ασθενήσει σοβαρά, για πάνω από δύο (2) μήνες συνολικά σε διάστημα τεσσάρων -4- ετών (!!!!!!!), δεν του/της καταβάλλεται το επιμίσθιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα βασικά του/της έξοδα, για να μην κάνουμε λόγο και για τα αυξημένα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που πιθανώς δεν καλύπτονται από την ασφάλεια στο σύνολό τους. Το ειδικό επιμίσθιο λοιπόν δεν καταβάλλεται σε περιόδους που οι συνάδελφοι βρίσκονται σε δεινή θέση και το έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Θεωρούμε τη ρύθμιση αυτή επιεικώς απαράδεκτη και μη συμβατή με τον ίδιο το σκοπό και το νόημα της καταβολής του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού, αφού οι συνάδελφοι αντί να βοηθούνται στις δύσκολες στιγμές, τιμωρούνται από την υπηρεσία κι εγκαταλείπονται στην τύχη τους στην ξένη χώρα. Η διάταξη αυτή έρχεται μάλιστα να προστεθεί σε μια σειρά από ανωμαλίες και προβλήματα στην έγκαιρη και συστηματική καταβολή του ειδικού επιμισθίου (χαμηλό επιμίσθιο, υπερβολική γραφειοκρατία, αδικαιολόγητη αργοπορία, επιπλέον κόστος για την επίσημη μετάφραση των αναρρωτικών αδειών, μη χορήγηση γονικής άδειας αναρρωτικής τέκνου ), που επιβαρύνουν άσκοπα τους συναδέλφους και τους δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια, αποτελώντας ένα ακόμη αντικίνητρο -στα τόσα που συνεχώς επισημαίνουμε-  για την απόσπαση στο εξωτερικό.

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε την άμεση απόσυρση της τιμωρητικής αυτής διάταξης, που μόνο στόχο έχει να πλήξει την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων, όποτε φυσικά παραστεί αδήριτη ανάγκη να κάνουν χρήση περαιτέρω των δύο (2) μηνών αναρρωτικής άδειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ 1Κ/2022: Εκδόθηκε η προκήρυξη για το υπ. Περιβάλλοντος- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προσλήψεις στην Aegean Airlines: Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ:: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

akrodexioi evosmos
Εύοσμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ενάντια στις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές - «Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με...
Εύοσμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές
Έκτακτο! 29χρονη καταγγέλλει ότι έζησε όσα η Γεωργία Μπίκα
Καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της υπόθεσης βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, μία 29χρονη κοπέλα καταγγέλλει...
Έκτακτο! 29χρονη καταγγέλλει ότι έζησε όσα η Γεωργία Μπίκα