Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ
«Μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία», σημειώνει η ΟΛΜΕ

«Ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία». Αυτό σημειώνει η ΟΛΜΕ εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την αγωγή Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι «με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία».

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ ζητά να αναβληθούν για την επόμενη εβδομάδα οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα των εκπαιδευτικών, που παρά τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, συμμετείχαν και φέτος με συντριπτικά ποσοστά στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ.

Μετά την νέα αντιδημοκρατική προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια για να ακυρώσει το δικαίωμα μας στην απεργία σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, καλούμε όσους/ες διευθυντές/τριες είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων/ουσων  για αύριο να την αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα