Εκπαιδευτικοί: Εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση
«Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα», αναφέρουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

«Η επίθεση που εξελίσσεται στους χώρους της εκπαίδευσης δεν είναι εκπαιδευτικό ζήτημα. Αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και  το δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάσουν, αλλά και τις αυριανές συνθήκες εργασίας τους», τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Αιτήματα τους είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων και της αξιολόγησης και η ανατροπή του νόμου Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη.

Καλούν στην γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο 3ο ΓΕΛ.

Ακόμη, καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν:

ΑΘΗΝΑ: στις 6:30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 6:30 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΑΜΟΣ: στις  6 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ :στις 6:30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε παροξυσμό η επίθεση του παρελθόντος στο μέλλον – σε αποθράσυνση και κρίση το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Μόνος δρόμος ο αγώνας!

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα .

Νόμος 4823 για αξιολόγηση, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πέταγμα πολλών υποψηφίων  από τις σχολές, επιμονή στην Τράπεζα Θεμάτων για τη χρονιά που έρχεται, πανεπιστημιακή αστυνομία και κάρτα εισόδου, ποινικοποίηση της απεργίας και φακέλωμα των σωματείων, μειώσεις μισθών, αύξηση των κριτηρίων και σεμιναρίων, εισηγήσεις για εφαρμογή της «μικτής εκπαίδευσης» στις νησιώτικες περιοχές, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ.

Η επίθεση που εξελίσσεται στους χώρους της εκπαίδευσης δεν είναι εκπαιδευτικό ζήτημα. Αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και  το δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάσουν, αλλά και τις αυριανές συνθήκες εργασίας τους. Για αυτό η επίθεση και η μαζική απάντησή της αποτελεί λαϊκό ζήτημα.

Έχουν γίνει επίσης φανερά τα όρια της προσωπικής ανυπακοής μέσω των συλλόγων διδασκόντων. 

Και, πάνω από όλα, έχουν γίνει διαλυτικές και απωθητικές οι κατακερματισμένες «κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας», οι «διάλογοι» με υπεύθυνους του υπουργείου και, γενικά όλες οι εκφράσεις ενός εικονικού «κινήματος», μια παράσταση στην οποία επιδίδονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τέλος πια τα κόλπα… Η ιστορία των αγώνων των εργαζομένων δείχνει ότι, όταν ο αντίπαλος μας κηρύσσει τον πόλεμο, δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε.
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για την οργάνωση μια κεντρικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Ας χτίσουμε τους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους (συνελεύσεις, συσκέψεις, επιτροπές αγώνα) μιας μάχης, όπου οι απεργίες και οι διαδηλώσεις δεν μπορούν παρά να είναι στα βασικά συστατικά του αγώνα μας.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, ως αποτέλεσμα της πανελλαδικής μας σύσκεψης, απευθύνουμε στις συνελεύσεις, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή αλλά και σε κάθε παράταξη – συλλογικότητα που είναι στην όχθη του αγώνα, ΠΡΟΤΑΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ και ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, στην παραπάνω κατεύθυνση, μια πρόταση, η οποία συμπυκνώνεται στο παρακάτω σύντομο πλαίσιο:

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Οι  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής, της  Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στα απογευματινά συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 του Σεπτέμβρη. 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει την επίθεσή της στο δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές και στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία ,  στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Προετοιμάζουμε τους όρους για την οργάνωση απεργίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ανατροπή της αξιολόγησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των διαγραφών.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) – Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ– Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού. 

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Παλεύουμε για δουλειά – σπουδές – ελευθερίες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί απεργία ενάντια στην αξιολόγηση - συνέλευση προέδρων
ΕΛΜΕ Λάρισας: Συμπαράσταση για τις επιθέσεις από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς
Με ψήφισμα που αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας στη γενική τους συνέλευση _Οχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
ΕΛΜΕ Λάρισας: Συμπαράσταση για τις επιθέσεις από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς