Νηπιαγωγεία: Απαράδεκτη και ανήθικη η επιβολή της λειτουργίας τμημάτων των 25 μαθητών
Επιχειρείται η αναγκαστική μετακίνηση 7 μαθητών σε άλλο νηπιαγωγείο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Την επαναλειτουργία του 2ου τμήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέων Παλατίων ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», καθώς όπως αναφέρει φέτος εγγράφηκαν 32 νήπια στο σχολείο.

Πέρυσι, έκλεισε το 2ο τμήμα στο σχολείο αφού δεν συμπληρωνόταν ο προβλεπόμενος αριθμός των μαθητών. Φέτος όμως που τα παιδιά είναι 32, επιχειρείται η αναγκαστική μετακίνηση 7 μαθητών σε άλλο νηπιαγωγείο, ώστε να αποφευχθεί η επαναλειτουργία του δεύτερου τμήματος.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο και ανήθικο να επιβάλλεται η λειτουργία τμημάτων των 25 μαθητών, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα στέγασης για την λειτουργία τμημάτων των 15 μαθητών».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Επιτακτική η ανάγκη, εν μέσω πανδημίας, για λειτουργία του 2ου τμήματος στο 1ο Ν/γείο Νέων Παλατίων

Συνάδελφοι,

στο 1ο Ν/γειο Νέων Παλατίων, θέλουν να κλείσουν το 2ο τμήμα, και να μεταφέρουν τα νήπια σε όμορα νηπιαγωγεία.

Φέτος έχουν εγγραφεί 32 νήπια, γεγονός που καθιστά δυνατή τη λειτουργία του 2ου τμήματος, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο, στο όνομα του «εξορθολογισμού του κόστους» και της μίζερης πολιτικής της λιτότητας για την εκπαίδευση, επιχειρείται η αναγκαστική μετακίνηση 7 μαθητών σε άλλο νηπιαγωγείο, ώστε να αποφευχθεί η επαναλειτουργία του τμήματος.

Την ώρα που το νέο κύμα πανδημίας είναι «προ των πυλών», που η ανάγκη για ολιγομελή τμήματα είναι επιτακτική, είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο και ανήθικο να επιβάλλεται η λειτουργία τμημάτων των 25 μαθητών, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα στέγασης για την λειτουργία τμημάτων των 15 μαθητών.

Φτάνει πια με τον εμπαιγμό Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας που σηκώνουν για άλλη μια φορά «τη σημαία» της ατομικής ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Άμεσα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε Αν. Αττικής να προχωρήσει με απόφασή του στη δημιουργία του δεύτερου τμήματος.

Απαιτούμε τη λειτουργία του 2ου τμήματος στο εν λόγω νηπιαγωγείο.

Ο Σύλλογός μας μαζί με γονείς, μαζικούς φορείς της περιοχής, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε παράστασεις διαμαρτυρίας.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ 1ΓΕ & 2ΓΕ/2026: Ο απόλυτος οδηγός για το e-Παράβολο και την οριστικοποίηση της αίτησης – Τι πρέπει να προσέξετε
ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Τι να προσέξετε στο e-Παράβολο και την οριστικοποίηση της αίτησης
Οδηγός επιβίωσης για το e-Παράβολο – Πώς θα κλειδώσετε την αίτηση χωρίς τεχνικά απρόοπτα
ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Τι να προσέξετε στο e-Παράβολο και την οριστικοποίηση της αίτησης
Το Δελτίο Εξεταζομένου που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Ανατροπή στην "εκπνοή" - Σε ΦΕΚ αλλαγές στην εξεταστική διαδικασία
Λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα της μεγάλης «μάχης» των υποψηφίων, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε τροποποίηση της διεξαγωγή των Πανελληνίων...
Πανελλήνιες 2026: Ανατροπή στην "εκπνοή" - Σε ΦΕΚ αλλαγές στην εξεταστική διαδικασία