σχολειο μαθητές ταξη
«Η κυβέρνηση και Δήμος Χαλκιδέων που παίζουν κορώνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας», τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφορικά «με την πανδημία που καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της».

«Συγκεκριμένα, για την περασμένη σχολική χρονιά ο Δήμος Χαλκιδέων είχε προσλάβει 68 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης (6 ώρες) και 49 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης (3 ώρες) και φέτος, με έξαρση της πανδημίας στο τέταρτο κύμα, μειώνει τις καθαρίστριες "πλήρους" απασχόλησης σε 42 και προσλαμβάνει 77 μερικής απασχόλησης με 2ωρα και 3ωρα», αναφέρουν. 

Συμπληρώνουν ακόμη πως έχουν τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση και Δήμος Χαλκιδέων «που παίζουν κορώνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας, εμπαίζοντας κυριολεκτικά όλους εμάς, που ακριβοπληρώνουμε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες με τη  διαχρονική φοροληστεία που μας επιβάλλουν, αποδίδοντάς μας  ελάχιστα ψίχουλα ανταποδοτικότητας».

Αναλυτικά

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Η σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα.
  Με χιλιάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους να είναι  αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών, των καταπατητών, των κάθε λογής “κορακιών”, που ονειρεύονται “πράσινες δουλειές” και κέρδη, πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία. 

  Με την πανδημία να καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της. 
  Με τα κενά σε εκπαιδευτικούς να είναι χιλιάδες, με την έναρξη της χρονιάς. Με τα εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά σε πολλούς μαθητές να είναι τεράστια, εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της αμφίβολης - σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα – τηλεκπαίδευσης, από την οποία αποκλείστηκαν εκατοντάδες  μαθητές.

Γι αυτήν τη δύσκολη χρονιά, Κυβέρνηση και Δήμος αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου για τα σχολεία των παιδιών μας, κουτσουρεύουν κι άλλο τις ήδη κουτσουρεμένες, περσινές προσλήψεις. Διώχνουν καθαρίστριες από σχολεία, μετατρέπουν το ωράριο πολλών καθαριστριών από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, στέλνουν πολλές καθαρίστριες να καθαρίζουν δύο και τρία σχολεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ένταση της επικινδυνότητας της κατάστασης που ζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί καθημερινά μέσα στην έξαρση της επιδημίας. 
  Συγκεκριμένα, για την περασμένη σχολική χρονιά ο Δήμος Χαλκιδέων είχε προσλάβει 68 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης (6 ώρες) και 49 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης (3 ώρες) και φέτος, με έξαρση της πανδημίας στο τέταρτο κύμα, μειώνει τις καθαρίστριες "πλήρους" απασχόλησης σε 42 και προσλαμβάνει 77 μερικής απασχόλησης με 2ωρα και 3ωρα.

Η δημοτική αρχή έχει σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση αυτή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει μπαλάκι τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, στο υπουργείο. Εφαρμόζει την αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης για 2ωρες σχέσεις εργασίας τη στιγμή που σπεύδει με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τις επιταγές των μεγάλων επιχειρήσεων για την περιοχή μας. Ποια εργαζόμενη στην καθαριότητα μπορεί να ζήσει με 2ωρη δουλειά; Ποιο σχολείο μπορεί να καθαριστεί σε 2 και 3 ώρες;       

Έχουν τεράστια ευθύνη Κυβέρνηση και Δήμος Χαλκιδέων που παίζουν κορώνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας, εμπαίζοντας κυριολεκτικά όλους εμάς, που ακριβοπληρώνουμε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες με τη  διαχρονική φοροληστεία που μας επιβάλλουν, αποδίδοντάς μας  ελάχιστα ψίχουλα ανταποδοτικότητας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

⦁    Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου, επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία !!!Καμία απόλυση συμβασιούχων καθαριστριών!!!
⦁    Το προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται να καλύπτει τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας σε όλο το ωράριο λειτουργίας και αντίστοιχα να καλύπτονται και  οι  περιπτώσεις του ολοήμερου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΓΟΝΕΙΣ ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

  Χαλκίδα,11/09/21
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου