Σχολικές καθαρίστριες
Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η καθαριότητά τους

Τις περικοπές του προσωπικού καθαριότητας από το δήμο Ιεράπετρας μεσούσης της πανδημίας καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το προσωπικό στα σχολεία μειώνεται αντί να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για επαρκή καθαριότητα και απολύμανση με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος για την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα σχολεία ανοίγουν ενώ ξεκινά το 4ο κύμα της πανδημίας και η καθαριότητα και η απολύμανση των σχολικών κτιρίων θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Όμως ο Δήμος Ιεράπετρας προχώρησε σε περικοπές προσωπικού. Αντί για επιπλέον προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά για την κάλυψη του συνόλου των ωρών λειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων, επειδή στην ουσία μειώνεται το προσωπικό καθαριότητας, γίνεται μεγάλη μείωση στις ώρες που θα καθαρίζεται κάθε σχολείο και κάθε νηπιαγωγείο.. Έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα για επαρκή καθαριότητα και απολύμανση και είναι ολοφάνερο ότι δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος για την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας καταγράψαμε πέντε περιπτώσεις σε Δημοτικά σχολεία και ισάριθμες περιπτώσεις Νηπιαγωγείων που το προσωπικό καθαριότητας θα βρίσκεται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία λιγότερες ώρες – ακόμη και τις μισές ώρες - σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, που και πάλι δεν επαρκούσε για την κάλυψη του συνόλου των ωρών λειτουργίας τους.

Είναι φανερό ότι δεν είναι δυνατό να γίνει καθαρισμός και απολύμανση όλων των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, τουαλέτες, κοινόχρηστοι χώροι) σε κάθε διάλειμμα και πριν από το επόμενο μάθημα αλλά και μετά το τέλος της καθημερινής λειτουργίας τους, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Καλούμε το Δήμο Ιεράπετρας και όλους τους αρμόδιους έστω και τώρα να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για να καλύψουν τις ανάγκες συμμόρφωσης όλων των σχολείων με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Η  υγεία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Σε αντίθετη περίπτωση τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες και σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό παιδιών σε κάθε αίθουσα θα καταλήξουν να γίνουν εστίες υπερ – μετάδοσης του ιού Covid19. Χωρίς αμφιβολία θα οδηγηθούν σε νέο κλείσιμο με καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και τη μαθησιακή και ψυχολογική τους κατάσταση. Σε νέο ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων η κυβερνητική πολιτική και οι Δήμοι θα έχουν ακέραια την ευθύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gaza
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί
Σχεδόν δύο μήνες μετά τις μάχες, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άνδρες της Γάζας δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος να πάνε. Ζουν περιτριγυρισμένοι από...
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί