Thumbnail
«Να δοθεί άμεσα λύση στην καθαριότητα των σχολείων με συνολική κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει η Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, και στην υγιεινή που είναι από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις στη λειτουργία των σχολείων απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση από του Δήμους», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «δεν μπορούμε να δεχθούμε  δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων. Ζητάμε όλες οι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022, καλύπτοντας οι Δήμοι με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο, όπως έκαναν Δήμοι σε άλλες περιοχές».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Να δοθεί άμεσα λύση στην καθαριότητα των σχολείων με συνολική κάλυψη των αναγκών τους.

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ –Θ, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, και στην υγιεινή που είναι από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις στη λειτουργία των σχολείων απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση από του Δήμους.

Όπως έπραξαν ήδη Δήμοι,  ζητάμε να μετατραπούν οι  θέσεις εργασίας των καθαριστριών που απαιτούνται, σε πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής ( δίωρες και τρίωρες συμβάσεις). 
ΔΕΝ μπορούμε να συμβιβαστούμε με ημίμετρα στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων και μάλιστα σε εποχές πανδημίας.

Γι’αυτό ζητάμε από  του Δήμους να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να δοθεί οριστική λύση για την επαρκή καθαριότητα των σχολείων.

Η  καθαριότητα  αποτελεί προτεραιότητα και όχι κόστος!!!

Δεν μπορούμε να δεχθούμε  δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων. 

Ζητάμε όλες οι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022, καλύπτοντας οι Δήμοι με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο, όπως έκαναν Δήμοι σε άλλες περιοχές.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού των σχολείων, ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid-19. 

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε όλους τους αρμοδίους να λάβουν  τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  για να προασπίσουν  και να βελτιώσουν περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 Δεν μπορούμε να περιμένουμε καθαρίστριες μετά τον Αγιασμό στις 13-9-2021!!!

Η Β΄ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση.

Απαιτούμε λύσεις τώρα!        

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ατμομάγειρας ρυζιού
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει 300.000 ευρώ μετά από απόλυση λόγω… ατμομάγειρα ρυζιού
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει αποζημίωση 264.000 λιρών για άδικη απόλυση και δυσμενή μεταχείριση
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει 300.000 ευρώ μετά από απόλυση λόγω… ατμομάγειρα ρυζιού
ΜΑΚΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού Μάκης Μακρής στο alfavita.gr: Τέτοιους δασκάλους θέλουμε!
Δήλωση στο alfavita.gr του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού, κ. Μάκη Μακρή, για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ...
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού Μάκης Μακρής στο alfavita.gr: Τέτοιους δασκάλους θέλουμε!