Alexandros Michailidis / SOOC
Συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη και να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία ζητούν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με στόχο να ληφθούν υπόψη από το υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης διαμαρτύρονται για την θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που άφησε εκτός ΑΕΙ χιλιάδες υποψηφίους.

Δεκάδες ΕΛΜΕ και σύλλογοι, όπως η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, το Συντονιστικό Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΑΡΕΝ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Σεφέρης» και η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια και σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ή κάλυψή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι κρατική ευθύνη.
  • Καθολική δυνατότητα εμβολιασμού! Όχι στην υποχρεωτικότητα! Καμία αναστολή εργασίας – απόλυση. Καμία επιβάρυνση για διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.
  • 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες –Μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!
  • Ενισχυμένα  μέτρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης. Αναδιάταξη – μείωση της ύλης για την στήριξη των μαθητών και την κάλυψη των κενών και των ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων των μαθητών από την τηλεκπαίδευση.
  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας).
  • Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του κλάδου για τοποθετήσεις με κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας, να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των σχολείων για τα λεγόμενα ολιγομελή σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ειδικά Σχολεία.
  • Να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα στη Β/βάθμια πανελλαδικά.
  • Να καταργηθούν – να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία.
  • Όχι στους ταξικούς φραγμούς και την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης.
  • Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι (4692/2020, 4823/2021, 4777/2021 κλπ) οι αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
  • Μόρφωση και σπουδές για όλους κι όλες!!!
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ