pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
tsanta
Κάλυψη πραγματικών κενών και να μην εφαρμοστεί η «οδηγία-λαιμητόμος» της παράλληλης, ζητά η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων

Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων και να μην εφαρμοστεί η «οδηγία-λαιμητόμος» που περικόπτει παράλληλη στήριξη, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές ζητά η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας με προφορική οδηγία ζητά από τις Διευθύνσεις να μη δημοσιοποιήσουν τα κενά της Παράλληλης Στήριξης, του ΕΒΠ και των σχολικών νοσηλευτών, ενώ ταυτόχρονα ομαδοποιεί τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ και ορίζει ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μέχρι 2 εργαζόμενοι στην Παράλληλη Στήριξη!

Ακόμα και πριν την έναρξη της πανδημίας, οι μαθητές με αναπηρία δεν είχαν ουσιαστική στήριξη, αφού ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να «μοιράζεται» σε μέχρι και 5 παιδιά, να μην υπάρχει στο σχολείο κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος ή νοσηλευτής. Μετά την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο για τόσο μεγάλο διάστημα, με ευθύνη της Κυβέρνησης, οι ανάγκες όλων των μαθητών, και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αυξήθηκαν. Η ύπαρξη όλου του απαραίτητου προσωπικού που θα στηρίξει αυτούς τους μαθητές σε μαθησιακό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ!

Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης!  Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, χιλιάδες συνάδελφοι θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

Όλες οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών, υποβαθμίζοντας  όλο και περισσότερο το σχολείο και καταπατώντας εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Δεν πάει άλλο! Δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η οδηγία που «πετάει» εκτός σχολείου χιλιάδες συναδέλφους και διαλύει τη ειδική αγωγή, τσακίζοντας το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευση και την αξιοπρεπή ζωή!

Διεκδικούμε:

  • Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα, κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό σε μία φάση.
  • Να προσληφθεί ένας εκπαιδευτικός της κατάλληλης ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (σίτιση, στέγαση κλπ.)
  • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε ή επιδείνωσε η απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις για παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thymios
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
«Δεν είχαμε καλές σχέσεις» λέει η αδερφή του – Ο διοικητής του Silver Alert δίνει οδηγίες προς τους πολίτες τι να κάνουν αν δουν τον Θύμιο
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας